ДПС с неуместно искане за либерализиране на българското гражданство ,според Жаблянов

ДПС са изразили неуместно искане за либерализиране на българското гражданство като се предостави на изселници по спогодби възможността отново да придобият български лични карти.эТака деликатно зам.-председателят на Народното събрание и член на Изпълнителното бюро на БСП Валери Жаблянов определи внесените от Движението предложения за промени в законодателството по време на визитата си в Кърджали.ДПС единствено гласува в  подкрепа на либерализацията,припомни Жаблянов. Той каза, че в момента няма основание за тази либерализация. Ситуацията в Турция е неподходяща. При съседите ни има спорни практики във вътрешната политика. Турция води и война в Сирия.

 Жаблянов подчерта, че това не е и приоритет на страната ни и по време на българското председателство, когато тя съдейства за подобряването на отношенията ЕС-Турция. Проявяваме много висока международна активност, свързана с ролята ни на председател на Съвета на Европа, но в нея трудно могат да бъдат открити националните интереси,  подчерта  зам.-председателят на Народното събрание. Той бе категоричен, че изтъкнатата като приоритет интеграцията на Западните Балкани в ЕС е неосъществима , заради непреодолимите различия между страните от бивша Югославия.

  Усилията на българското правителство имат декларативен характер, тъй като разширяването на ЕС е политически замразено , каза още Жаблянов.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини