Фондация „Бербатов“: не сме давали пари за рухналата ограда

Рухналата ограда на ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" не е финансирана със средства от фондация „Димитър Бербатов“, уточниха от организацията. От там изпратиха и писмено становище:

„Във връзка с неприятния инцидент с рухналата ограда на ПГДС "Иван Асен ІІ" в гр. Хасково, в който беше намесено и името на Фондация "Димитър Бербатов", държа да бъде изяснено следното:

1. Фондацията не е финансирала изграждане на оградата, а само оградната мрежа по вече съществуващо съоръжение;

2. Всяко училище в страната, кандидатстващо за средства по проект "Активни и здрави" на фондацията и "Данон - Сердика", само избираше своите изпълнители и кандидатстваше с изготвени от тях проектни предложения. В конкретния случай избраната от училището ПСК "Детелина" - гр. Хасково, която изпълни проекта, не е строила оградата (или поне не по нашето финансиране и не тогава - 2010 г.).
Всички отговорности, разрешителни, съгласувания и други документи и действия по ЗУТ бяха задължение на училището, съгласно сключения с нас договор. Както впрочем и последващата поддръжка. Във фондацията е налична цялата документация по проекта, в т.ч. подробно описание на дейности, пера и отговорници по тях. Разполагаме с пълен отчет и декларации за извършеното. Там категорично няма строеж на ограда! Дори не коментирам факта, че говорим за 7-8 години назад и ние не знаем какво е правено по това съоръжение междувременно.

Очакваме да бъде направена проверка за строежа на оградата, чиито резултати да бъдат обявени, защото за нас е недопустимо името на фондацията да се свързва със създаден от друг проблем! Ние сме с репутация на сериозна и отговорна организация, която няма да допуснем да бъде опетнена с намесване в текстове с непроверени факти.", пишат от организацията.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Не
    Незапознат
    7 -5
    19:01, 12 фев 2018
    Старата песен на нов глас.Да построиш нещо без да провериш върху какво.Ако това е сериозна и отговорна организация какви ли са безотговорните?
  • 2
    Ма
    Мариеа Златева
    4 0
    11:33, 13 фев 2018
    Сега пгдс да си възстанови оградата с собствени средства, да не чака и не кара общината да финансира техните изключително нагли проекти.
Последни новини