19 °C

"СОНИК СТАРТ" поема управлението на ЦНСТ

Управлението на Центъра за настаняване от семеен тип ще бъде поето от  „СОНИК СТАРТ“ от 1 април 2018 година. Това става ясно от направеното проктопредложение на кмета Ангел Папазов до Общински съвет – Първомай, да бъдат съкратени утвърдените 12 щатни бройки, на заетите с отглеждането и обгрижването на децата. В докладната е отразено, че ЦНСТ е реализиран по проект, финансиран по процедура „Да не изоставяме нито едно дете“ и основната му цел е да създаде условия за качествена грижа за деца и младежи, настанени в специализирани институции. В Първомай той е заработил през 2014 година. От ноември 2015 година управлението ми става държавно делегирана дейност.

В края на миналата година кметът на общината започва конкурс за предоставяне на управлението на социалната услуга „Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания“. Документи подава само една фирма - „СОНИК СТАРТ“. Конкурсът е прекратен и се преминава към процедура за директно договаряне. Договорът е сключен за 5 години и влиза в сила от 1 април 2018 година.

Настоящият директор на Дома Росица Качарова обясни, че става дума за закриване на щатове към общината, които ще бъдат поети от новия доставчик на услугата. Тя има уверението, че персоналът ще запази своите места, защото това е в интерес на децата.

Предложението ще бъде гласувано на сесията на Общински съвет на 31 януари 2018 година.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Of
  OFELIA
  3 -1
  20:20, 25 яну 2018
  Далаверата Папазов-Офелия продължава !!! Ако някои не знаят коя е Офелия да проверят връзките й в Интертет с горе посочената комунистическа фирма !!!
  • Ди
   Димитрия Костова
   2 0
   11:20, 26 яну 2018
   Не ми е приятно да участвам в кокошкарска суетня, но все пак питам-Като си толкова знаещ и ербап, защо не си си писал името, та да предадеш сериозност на нещата, а действаш като пълзяща гнида или по точно мишка?! Мнооого непристойно!
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  4 0
  07:51, 27 яну 2018
  На мен ми е много приятно да участвам в кокошкарска суетня осбено когато има кокошка като тебе димитрио. Ти драга ми димитрио знаеш ли какво е особенето свойство на истината явно не. Ся батити питагор жъ ти обясни истината винаги намира пролука през неистината и рано или късно възстържествува. Не че тържеството и в българия е голямо но все пак го има. Та по този случай мога да ти кажа че горенаписаното е вярно колкото и да куткудякаш. Ся да ти обясни батити ти питагор за ко иде реч т.нар. Офелия се казава офелия иванова кънева до миналата седмица председател на държавната агенция за закрила на детето. А ти димитрио ще кажеш какво пък толкова сега ще ти напиша една поредица от фирми и дано ти с пилешкия си мозък да можеш да направиш проверка. Фирмите са соник старт, соник структура, соник модул, агенция озон всички са свързани по някакъв начин с офелия като в последната тя е участвала преди да стане председател на това от което я уволниха а в тия фирми ако знаеш димитрио има хора дето не са били само в светия синод щото там е друг вид мафия. Та когато приказваш или по точно кудкудякаш винаги имай едно на ум че някой може да казва нещо вярно. Сега естествено ние не знаем със сигурност имало ли е далавера между ангу и офелия но е твърде вероятно щом се използват толккова фирми и фирмички за да се реализира нещо и всички те водят към бившия председател на агенцията за закрила на детето. Оставям на твоя пилешки мозък да си напрай изводите.

Хороскоп за 03.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Възможно е днес да се разочаровате от развитието на събитията на работното място, но за щастие ще ви се отдаде възможност да постъпите по начин, който в крайна сметка да ви удовлетвори. Подновявате стара връзка което настина ви въодушевява. Бъдете внимателни обаче, за да не останат излъгани очакванията ви. Ще бъдете заинтригувани от нещо.
03 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С желание ще погледнете на предложение за повече развлечения днес, макар, че имате достатъчно свои ангажименти. При добра организация можете да имате всичко, което пожелаете. От вас зависи. Отношенията ви с някой, когото харесвате ще се задълбочат, бъдете търпеливи и по-малко своенравни.
03 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Физическият ви тонус е отличен и това ще ви позволи да предприемете действия в много посоки. Ще се ангажирате с много задачи, а това предполага повече отговорност и концентрация. Не пренебрегвайте непосредствените си задължения. Съсредоточете се и определете приоритетите си. Намерете време и за разтоварване. На някои от вас предстои дълго пътуване.
03 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налага се да свършите доста неща днес. Някои от вас са си поставили доста амбициозни цели и нямате никакво време ако сте решили да успеете на време. Притежавате необходимите качества и ви е нужна малко повече концентрация, за да се справите. Все по-близо сте до сърцето на желания човек и просто трябва да проявите търпение и да не насилвате събитията.
03 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Няма съмнения, че с труда и упорството си създавате предпоставки за положителни развития в живота си. Сътрудничеството с влиятелен човек ще ускори придвижването на конкретна задача от сферата на професионалните интереси, образованието, бизнеса или в социален аспект. Всичко започнато днес обещава да свърши навреме и успешно.
03 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес сте изключително работоспособни и смятате, че с всичко което ви очаква можете да се справите сами. Наистина имате реални шансове за успех, но не пренебрегвайте мнението и помощта на околните. Със сигурност могат да са ви от полза. Случайно ще разберете нещо много важно за вас и това ще ви зарадва. Съхране-те част от енергията си и зарадвайте приятно семейството си.
03 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Духовната ви принадлежност към общочовешките ценности ви кара да търсите и да общувате с хора, близки по дух и култура. Ще дадете изява на претенциите си към някого, но това няма да го отдалечи от вас, напротив. Щастливи ще бъдете да откриете, че имате сродни интереси и се вълнувате от общи преживявания.
03 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате доста проблеми на работното място днес, но желанието ви за успех е по-силно от всичко, затова няма да е чудно че бързо успявате да се справите с тях. Мил жест от страна на близък приятел ще ви накара да се чувствате особено значими. Силните чувства, които изпитвате към определен човек могат да станат причина за нещо, което съвсем не очаквате.
03 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С работата си през последните дни сте създали условия за по-ускорено развитие на събитията. Няма да останете безучастни и днес, ще продължите активно да следвате логиката им, приобщавайки към идеите си и други съмишленици. За всички от знака е в сила прогнозата, че скоро ще получат това, към което се стремят.
03 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
03 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на добро настроение днес, което до голяма степен е обусловено от положителното развитие на делата ви в личен план. Успявате да стабилизирате отношенията си с човек на когото особено държите и това повдига духа ви. За предпочитане е да не предприемате нищо грандиозно днес, тъй като едва ли ще бъдат изпълнени всичките ви очаквания.
03 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
03 юни 2020
Последни новини