5 °C

"СОНИК СТАРТ" поема управлението на ЦНСТ

Управлението на Центъра за настаняване от семеен тип ще бъде поето от  „СОНИК СТАРТ“ от 1 април 2018 година. Това става ясно от направеното проктопредложение на кмета Ангел Папазов до Общински съвет – Първомай, да бъдат съкратени утвърдените 12 щатни бройки, на заетите с отглеждането и обгрижването на децата. В докладната е отразено, че ЦНСТ е реализиран по проект, финансиран по процедура „Да не изоставяме нито едно дете“ и основната му цел е да създаде условия за качествена грижа за деца и младежи, настанени в специализирани институции. В Първомай той е заработил през 2014 година. От ноември 2015 година управлението ми става държавно делегирана дейност.

В края на миналата година кметът на общината започва конкурс за предоставяне на управлението на социалната услуга „Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания“. Документи подава само една фирма - „СОНИК СТАРТ“. Конкурсът е прекратен и се преминава към процедура за директно договаряне. Договорът е сключен за 5 години и влиза в сила от 1 април 2018 година.

Настоящият директор на Дома Росица Качарова обясни, че става дума за закриване на щатове към общината, които ще бъдат поети от новия доставчик на услугата. Тя има уверението, че персоналът ще запази своите места, защото това е в интерес на децата.

Предложението ще бъде гласувано на сесията на Общински съвет на 31 януари 2018 година.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Of
  OFELIA
  3 -1
  20:20, 25 яну 2018
  Далаверата Папазов-Офелия продължава !!! Ако някои не знаят коя е Офелия да проверят връзките й в Интертет с горе посочената комунистическа фирма !!!
  • Ди
   Димитрия Костова
   2 0
   11:20, 26 яну 2018
   Не ми е приятно да участвам в кокошкарска суетня, но все пак питам-Като си толкова знаещ и ербап, защо не си си писал името, та да предадеш сериозност на нещата, а действаш като пълзяща гнида или по точно мишка?! Мнооого непристойно!
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  4 0
  07:51, 27 яну 2018
  На мен ми е много приятно да участвам в кокошкарска суетня осбено когато има кокошка като тебе димитрио. Ти драга ми димитрио знаеш ли какво е особенето свойство на истината явно не. Ся батити питагор жъ ти обясни истината винаги намира пролука през неистината и рано или късно възстържествува. Не че тържеството и в българия е голямо но все пак го има. Та по този случай мога да ти кажа че горенаписаното е вярно колкото и да куткудякаш. Ся да ти обясни батити ти питагор за ко иде реч т.нар. Офелия се казава офелия иванова кънева до миналата седмица председател на държавната агенция за закрила на детето. А ти димитрио ще кажеш какво пък толкова сега ще ти напиша една поредица от фирми и дано ти с пилешкия си мозък да можеш да направиш проверка. Фирмите са соник старт, соник структура, соник модул, агенция озон всички са свързани по някакъв начин с офелия като в последната тя е участвала преди да стане председател на това от което я уволниха а в тия фирми ако знаеш димитрио има хора дето не са били само в светия синод щото там е друг вид мафия. Та когато приказваш или по точно кудкудякаш винаги имай едно на ум че някой може да казва нещо вярно. Сега естествено ние не знаем със сигурност имало ли е далавера между ангу и офелия но е твърде вероятно щом се използват толккова фирми и фирмички за да се реализира нещо и всички те водят към бившия председател на агенцията за закрила на детето. Оставям на твоя пилешки мозък да си напрай изводите.

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
27 ное 2020
Последни новини