5 °C

"СОНИК СТАРТ" поема управлението на ЦНСТ

Управлението на Центъра за настаняване от семеен тип ще бъде поето от  „СОНИК СТАРТ“ от 1 април 2018 година. Това става ясно от направеното проктопредложение на кмета Ангел Папазов до Общински съвет – Първомай, да бъдат съкратени утвърдените 12 щатни бройки, на заетите с отглеждането и обгрижването на децата. В докладната е отразено, че ЦНСТ е реализиран по проект, финансиран по процедура „Да не изоставяме нито едно дете“ и основната му цел е да създаде условия за качествена грижа за деца и младежи, настанени в специализирани институции. В Първомай той е заработил през 2014 година. От ноември 2015 година управлението ми става държавно делегирана дейност.

В края на миналата година кметът на общината започва конкурс за предоставяне на управлението на социалната услуга „Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания“. Документи подава само една фирма - „СОНИК СТАРТ“. Конкурсът е прекратен и се преминава към процедура за директно договаряне. Договорът е сключен за 5 години и влиза в сила от 1 април 2018 година.

Настоящият директор на Дома Росица Качарова обясни, че става дума за закриване на щатове към общината, които ще бъдат поети от новия доставчик на услугата. Тя има уверението, че персоналът ще запази своите места, защото това е в интерес на децата.

Предложението ще бъде гласувано на сесията на Общински съвет на 31 януари 2018 година.  

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Of
  OFELIA
  3 -1
  20:20, 25 яну 2018
  Далаверата Папазов-Офелия продължава !!! Ако някои не знаят коя е Офелия да проверят връзките й в Интертет с горе посочената комунистическа фирма !!!
  • Ди
   Димитрия Костова
   2 0
   11:20, 26 яну 2018
   Не ми е приятно да участвам в кокошкарска суетня, но все пак питам-Като си толкова знаещ и ербап, защо не си си писал името, та да предадеш сериозност на нещата, а действаш като пълзяща гнида или по точно мишка?! Мнооого непристойно!
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  4 0
  07:51, 27 яну 2018
  На мен ми е много приятно да участвам в кокошкарска суетня осбено когато има кокошка като тебе димитрио. Ти драга ми димитрио знаеш ли какво е особенето свойство на истината явно не. Ся батити питагор жъ ти обясни истината винаги намира пролука през неистината и рано или късно възстържествува. Не че тържеството и в българия е голямо но все пак го има. Та по този случай мога да ти кажа че горенаписаното е вярно колкото и да куткудякаш. Ся да ти обясни батити ти питагор за ко иде реч т.нар. Офелия се казава офелия иванова кънева до миналата седмица председател на държавната агенция за закрила на детето. А ти димитрио ще кажеш какво пък толкова сега ще ти напиша една поредица от фирми и дано ти с пилешкия си мозък да можеш да направиш проверка. Фирмите са соник старт, соник структура, соник модул, агенция озон всички са свързани по някакъв начин с офелия като в последната тя е участвала преди да стане председател на това от което я уволниха а в тия фирми ако знаеш димитрио има хора дето не са били само в светия синод щото там е друг вид мафия. Та когато приказваш или по точно кудкудякаш винаги имай едно на ум че някой може да казва нещо вярно. Сега естествено ние не знаем със сигурност имало ли е далавера между ангу и офелия но е твърде вероятно щом се използват толккова фирми и фирмички за да се реализира нещо и всички те водят към бившия председател на агенцията за закрила на детето. Оставям на твоя пилешки мозък да си напрай изводите.

Хороскоп за 27.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
27 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
27 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
27 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
27 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
27 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
27 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
27 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
27 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
27 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
27 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
27 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
27 фев 2020
Последни новини