9 °C

"СОНИК СТАРТ" поема управлението на ЦНСТ

Управлението на Центъра за настаняване от семеен тип ще бъде поето от  „СОНИК СТАРТ“ от 1 април 2018 година. Това става ясно от направеното проктопредложение на кмета Ангел Папазов до Общински съвет – Първомай, да бъдат съкратени утвърдените 12 щатни бройки, на заетите с отглеждането и обгрижването на децата. В докладната е отразено, че ЦНСТ е реализиран по проект, финансиран по процедура „Да не изоставяме нито едно дете“ и основната му цел е да създаде условия за качествена грижа за деца и младежи, настанени в специализирани институции. В Първомай той е заработил през 2014 година. От ноември 2015 година управлението ми става държавно делегирана дейност.

В края на миналата година кметът на общината започва конкурс за предоставяне на управлението на социалната услуга „Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания“. Документи подава само една фирма - „СОНИК СТАРТ“. Конкурсът е прекратен и се преминава към процедура за директно договаряне. Договорът е сключен за 5 години и влиза в сила от 1 април 2018 година.

Настоящият директор на Дома Росица Качарова обясни, че става дума за закриване на щатове към общината, които ще бъдат поети от новия доставчик на услугата. Тя има уверението, че персоналът ще запази своите места, защото това е в интерес на децата.

Предложението ще бъде гласувано на сесията на Общински съвет на 31 януари 2018 година.  

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Of
  OFELIA
  3 -1
  20:20, 25 яну 2018
  Далаверата Папазов-Офелия продължава !!! Ако някои не знаят коя е Офелия да проверят връзките й в Интертет с горе посочената комунистическа фирма !!!
  • Ди
   Димитрия Костова
   2 0
   11:20, 26 яну 2018
   Не ми е приятно да участвам в кокошкарска суетня, но все пак питам-Като си толкова знаещ и ербап, защо не си си писал името, та да предадеш сериозност на нещата, а действаш като пълзяща гнида или по точно мишка?! Мнооого непристойно!
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  4 0
  07:51, 27 яну 2018
  На мен ми е много приятно да участвам в кокошкарска суетня осбено когато има кокошка като тебе димитрио. Ти драга ми димитрио знаеш ли какво е особенето свойство на истината явно не. Ся батити питагор жъ ти обясни истината винаги намира пролука през неистината и рано или късно възстържествува. Не че тържеството и в българия е голямо но все пак го има. Та по този случай мога да ти кажа че горенаписаното е вярно колкото и да куткудякаш. Ся да ти обясни батити ти питагор за ко иде реч т.нар. Офелия се казава офелия иванова кънева до миналата седмица председател на държавната агенция за закрила на детето. А ти димитрио ще кажеш какво пък толкова сега ще ти напиша една поредица от фирми и дано ти с пилешкия си мозък да можеш да направиш проверка. Фирмите са соник старт, соник структура, соник модул, агенция озон всички са свързани по някакъв начин с офелия като в последната тя е участвала преди да стане председател на това от което я уволниха а в тия фирми ако знаеш димитрио има хора дето не са били само в светия синод щото там е друг вид мафия. Та когато приказваш или по точно кудкудякаш винаги имай едно на ум че някой може да казва нещо вярно. Сега естествено ние не знаем със сигурност имало ли е далавера между ангу и офелия но е твърде вероятно щом се използват толккова фирми и фирмички за да се реализира нещо и всички те водят към бившия председател на агенцията за закрила на детето. Оставям на твоя пилешки мозък да си напрай изводите.

Хороскоп за 12.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
12 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
12 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
12 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
12 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
12 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
12 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
12 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
12 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
12 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
12 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
12 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
12 дек 2019
Последни новини