"СОНИК СТАРТ" поема управлението на ЦНСТ

Управлението на Центъра за настаняване от семеен тип ще бъде поето от  „СОНИК СТАРТ“ от 1 април 2018 година. Това става ясно от направеното проктопредложение на кмета Ангел Папазов до Общински съвет – Първомай, да бъдат съкратени утвърдените 12 щатни бройки, на заетите с отглеждането и обгрижването на децата. В докладната е отразено, че ЦНСТ е реализиран по проект, финансиран по процедура „Да не изоставяме нито едно дете“ и основната му цел е да създаде условия за качествена грижа за деца и младежи, настанени в специализирани институции. В Първомай той е заработил през 2014 година. От ноември 2015 година управлението ми става държавно делегирана дейност.

В края на миналата година кметът на общината започва конкурс за предоставяне на управлението на социалната услуга „Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания“. Документи подава само една фирма - „СОНИК СТАРТ“. Конкурсът е прекратен и се преминава към процедура за директно договаряне. Договорът е сключен за 5 години и влиза в сила от 1 април 2018 година.

Настоящият директор на Дома Росица Качарова обясни, че става дума за закриване на щатове към общината, които ще бъдат поети от новия доставчик на услугата. Тя има уверението, че персоналът ще запази своите места, защото това е в интерес на децата.

Предложението ще бъде гласувано на сесията на Общински съвет на 31 януари 2018 година.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Of
    OFELIA
    4 -1
    20:20, 25 яну 2018
    Далаверата Папазов-Офелия продължава !!! Ако някои не знаят коя е Офелия да проверят връзките й в Интертет с горе посочената комунистическа фирма !!!
    • Ди
      Димитрия Костова
      2 -1
      11:20, 26 яну 2018
      Не ми е приятно да участвам в кокошкарска суетня, но все пак питам-Като си толкова знаещ и ербап, защо не си си писал името, та да предадеш сериозност на нещата, а действаш като пълзяща гнида или по точно мишка?! Мнооого непристойно!
  • 2
    Пи
    ПИТАГОР
    5 0
    07:51, 27 яну 2018
    На мен ми е много приятно да участвам в кокошкарска суетня осбено когато има кокошка като тебе димитрио. Ти драга ми димитрио знаеш ли какво е особенето свойство на истината явно не. Ся батити питагор жъ ти обясни истината винаги намира пролука през неистината и рано или късно възстържествува. Не че тържеството и в българия е голямо но все пак го има. Та по този случай мога да ти кажа че горенаписаното е вярно колкото и да куткудякаш. Ся да ти обясни батити ти питагор за ко иде реч т.нар. Офелия се казава офелия иванова кънева до миналата седмица председател на държавната агенция за закрила на детето. А ти димитрио ще кажеш какво пък толкова сега ще ти напиша една поредица от фирми и дано ти с пилешкия си мозък да можеш да направиш проверка. Фирмите са соник старт, соник структура, соник модул, агенция озон всички са свързани по някакъв начин с офелия като в последната тя е участвала преди да стане председател на това от което я уволниха а в тия фирми ако знаеш димитрио има хора дето не са били само в светия синод щото там е друг вид мафия. Та когато приказваш или по точно кудкудякаш винаги имай едно на ум че някой може да казва нещо вярно. Сега естествено ние не знаем със сигурност имало ли е далавера между ангу и офелия но е твърде вероятно щом се използват толккова фирми и фирмички за да се реализира нещо и всички те водят към бившия председател на агенцията за закрила на детето. Оставям на твоя пилешки мозък да си напрай изводите.
Последни новини