Клубове от "Златаров" събраха пари за реновиране на актовата зала

    Снимки: Стоян Неделчев

    На връх Игнажден 10 клуба от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ посрещнаха родители, учители, приятели и ги зарадваха с празничния концерт „Магията на времето“. Клубовете са създадени по проекта за развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им  "Твоят час".

    Освен  сценичен талант, ученици от клуб „Информационни технологии“, с ръководител Татяна Попова,  вплетоха знанията си  в спектакъла и допълниха представянето с мултимедийна презентация.

    Концертът беше част от благотворителна инициатива за набиране на средства за обновяване на актовата зала на училището.

    Ивайла Цветанова, която за пръв път се представи с театрална роля, сподели, че иска повече микрофони.    Тя се надява още много пъти да излиза на сцена, защото е почувствала емоцията от аплодисментите на публиката.

    Нейната приятелка и партньорка в спектакъла Аделина Али също каза, че се чувства страхотно и е завладяна от радостното усещане за приближаващата Нова година.

    Концертът ни върна в детството и това беше много вълнуващо – споделиха хора от публиката.

    Танцовите клубове с ръководители Венче Колева, Йоана Димова, Запрянка Христозова, Ганка Вантова и Ваня Будова разлюляха земята. Пяха учениците на Нина Ангелова, Красимира Гочева и децата от клуб „Бъди звезда в света на поп музиката“ с ръководител Миглена Стоева. Стихове и истории разказаха учениците от Театралния състав на Теодора Кирякова и четвъртокласниците на Петя Христва, а Коледарската група от класа на Румянка Балева и Марийка Янчолова наредиха пожелания за късмет и здраве.

    Когато правиш такъв концерт, емоцията е по-различна, сподели един от главните организатори – Миглена Стоева. Завладян си както от празничния дух, така и от надеждата следващият път тази сцена да е още по-добро място за изява на децата.

    Събраните до момента средства са малко над 2000 лв. Всеки от ръководителите се надява да получи нещо ново – озвучаване, осветление, екран за презентации или завеси, а залата се нуждае както от освежаване, така и от нови, удони и красиви столове.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини