Критиците се произнесоха за „Междузвездни войни: Последните джедаи“

Съдейки по отзивите на кинокритиците, Силата е на страната на "Междузвездни войни: Последните джедаи", съобщават световните информационни агенции.
След две дълги години на очакване, осмият епизод от култовата космическа сага поема "щафетата" от предшественика си "Междузвездни войни: Силата се пробужда", реализирал над два милиарда долара в международния бокс-офис и заел третото място сред най-касовите филми на всички времена.

Струваше ли си чакането? Ще оправдае ли филмът очакванията? Наистина ли Райън Джонсън е човекът, достоен да продължи "междузвездния завет" с планираната нова трилогия? Това са само част от въпросите, които вълнуват наблюдатели и почитатели в очакване филмът да излезе на екран, пише в. "Дейли експрес". Масово се смята, че сред всички седем епизода от поредицата любимецът на феновете е "Междузвездни войни: Империята отвръща на удара". Досега продукцията беше първенец и сред критиците с 94 процента позивитни отзиви.

Сега, когато критиката произнесе тежката си дума, "Междузвездни войни: Последните джедаи" изравни внушителните 94 процента одобрение на петия епизод от сагата. Следва въпросът дали "Междузвездни войни: Последните джедаи" ще запази позицията си, тъй като сред ласкавите отзиви се прокрадват и недотам възторжени реакции. "Най-впечатляващият аспект на филма е постоянното усещане за неведение - никой, в това число и самите персонажи, не е сигурен в каква посока ще поеме действието. За поредица, следваща определена формула, това е феноменално постижение", пише в. "Дейли експрес". Изданието отбелязва също, че прекомерният хумор, който може да не допадне на всички фенове, на моменти поставя определени персонажи в неловки и дори смешни ситуации.

"Присъдата" на "Ю Ес Уикли" гласи: "Дълбоко в сърцето си "Междузвездни войни: Последните джедаи" е любовно послание към детството. От лекото смигване на Люк към стар приятел до лидерството на генерал Лея, познати персонажи доминират на екран, получават най-възторжените аплодисменти и служат като своеобразен компас за следващото поколение". "Когато чувствата прииждат, те са дълбоки и истински. Опитайте се гледате финалната сцена, без да се просълзите. Нека Силата бъде с вас", пише "Вашингтон пост".

"На създателите на сагата им бяха необходими 40 години, но най-накрая го постигнаха. "Междузвездни войни: Последните джедаи" е най-добрият филм от поредицата. Това е. Толкова е просто" - в. "Таймс".
"Миналото не може да се заличи. Това, което може да се направи, е върху него да се надгради едно интригуващо бъдеще. Филмът прави точно това" - "Лондон ивнинг".
"Емоционалният заряд е огромен, визуалните ефекти са зашеметяващи, а изпълненията - брилянтни. И макар страстно да се потапя в мрака, филмът запазва същността си" - SciFiNow.
"Поразителна гама от черно, бяло и червено, вълнуващо приключение, завладяващи нови персонажи, стойностно развитие за добре познати стари герои" - "Хъфингтън пост".
"Въпреки елементите, напомнящи за "Империята отвръща на удара", филмът "Междузвездни войни: Последните джедаи" не е "преписвач" - "Ню Йорк пост".
"След малко несигурен старт всичко си идва на мястото. Филмът не е най-добрият от поредицата, но определено е струващ си вниманието участник в продължаващата сага" - сп. "Форбс".
"Ентъртейнмънт уикли" определя "Междузвездни войни: Последните джедаи" като "триумф с недостатъци".
Сред по-хладните отзиви са тези на Си Ен Ен, определящи филма като "значително разочарование", което за разлика от предшественика си не успява да настрои публиката за трепетно очакване на следващото приключение.
"Варайти" заклеймява продукцията като "пълно разочарование".
Неблагосклонно звучи и присъдата на "Нешънъл ривю": "Филмът съдържа толкова много рециклирани елементи, че спокойно може да бъде наречен "Повторението на джедаите". 

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини