Над 100 самодейци събраха близо 1000лв в благотворителна кампания

Изображение 1 от 2

    Народният представител от ГЕРБ д-р Красимир Събев подкрепи благотворителна кампания в девинското село Гьоврен. Организатор на събитието е читалище „Светлина-1948“. Поводът е 3-ти декември – Деня на хората в неравностойно положение. Инициативата „Да подадем на някой ръка“ си поставя за цел набирането на средства, които да бъдат предоставени на крайно нуждаещи се от община Девин.

    В благотворителния концерт участваха над 100 самодейци от Девин, Настан, Борино и Гьоврен. Събраните 960 лв. ще се разпределят от тричленна комисия, в която участват членове на читалището.

    Д-р Събев поздрави организаторите и самодейците за труда, който полагат, за да подпомогнат хората в неравностойно положение. Той им благодари, че поддържат традициите, които съхраняват идентичността в Родопите. „Тази четвърта благотворителна кампания говори за последователност в действията на местното население. Каузата е добра, защото хората в беда имат нужда от подкрепа. Важно е да знаят, че имат опора в трудните моменти, а това доказва, че ценностната система в Родопите е запазена“, заяви депутатът пред многобройната публика в местното читалище. Благотворителната кауза бе подкрепена от Владимир Солаков- зам.-кмет на община Девин, Руси Чаушев- председател на ОбС, Велизар Шанов-общински съветник от ГЕРБ, Шукри Саидов- кмет на с. Гьоврен.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини