Между 4 и 7 г. затвор за „Гастрольорите“с бивша барета и надзирател в състава си

Специализираният наказателен съд наложи ефективни наказания от 4 до 7 години лишаване от свобода на 5–има участници в група за кражби, държане на наркотици и незаконно оръжие, задържани на 22 септември 2012 в курортната селище Свети Влас, съобщават от Специализираната прокуратура. Те станаха популярни като групата на „Гастрольорите“, след като така бе наречена операцията на МВР по задържането им.
Най-тежкото наказание от 7 години лишаване от свобода и 30 000 лева глоба получи действащият по онова време надзирател от „Съдебна охрана“ Ангел П.
При задържането му и претърсване на жилището му бяха намерени и иззети 2,375 килограма кокаин с над 70% чистота и на стойност 450 000 лева, незаконен автомат „Калашников“, картечен пистолет „Шипка“, пистолет „Макаров“ и голямо количество боеприпаси за оръжията.
По 4 години лишаване от свобода бяха присъдени на Мароан Ел М., Илиян М. И на бившия служител в СОБТ Живомир Б. Наложеното наказание на петия подсъдим Илиан Й. е 3 години и 6 месеца затвор.
Групата беше засечена и проследена, след като в хода разследването на
обира на банковия трезор на столичния булевард „Евлоги Георгиев“ на 2 май 2012 г., се установява, че подсъдимите подготвят кражба на крупна сума от дома на бизнесмен в Свети Влас. Участниците са оставени да влязат в жилището на набелязаната жертва и на излизане са задържани на местопрестъплението.
Присъдата на Специализирания наказателен съд не е окончателна и подлежи на обжалване и протест.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини