Женя Григорова СъТвори с любов

Изображение 1 от 6

    Женя Григорова е млада жена, пристрастена към плетенето на една кука. Необичайното ѝ за 21 век хоби се появява и развива внезапно и открива нови хоризонти пред артистичната ѝ душа.

    От малка познава сцената – пее, играе театър, а през последните години създава уникални детски дрешки, аксесоари и играчки.

    Поставя началото на тези свои занимания докато сърфира из Интернет. Клип от youtube привлича вниманието ѝ. Там вижда как се плетат играчки и решава да ги направи за своите момчета. Намира още клипове и започва да се учи. Споделя направеното от нея във фейсбук, а когато творческият материал се „натрупва“, това води и до качествен скок – Женя прави своя страничка СъТворено с любов от Ж.Г.

    Вдъхновява се от това, че хората харесват сътвореното от нея и е особено щастлива когато децата изразяват възхищението си.

    Всички модели на страницата са изплетени по нейно въображение, черпейки идеи отвсякъде -виртуалното пространство, идеи на родители и техните деца, може да бъде провокирана от всичко.

    Има една шапка шлем, която е от първите ѝ творения. Намерила я е в арабска страница. Да се чуди човек, толкова ли им е било студено на арабите? Отначало повторила точно схемата, а после започнала сама да съчетава цветовете. Друг модел, с който Женя се гордее е шапката – динозавър. Лично нейна идея. След него се наложило да плете мравка, врабче, лисица, заек.... цяла менажерия, която учителките от детската градина в Дебър използват с удоволствие.

    А плетенето е нещо, което ме успокоява в това забързано ежедневие – споделя Женя-а видя ли усмивки на детските личица- е това води до абсолютното удовлетворение и ме кара да продължавам.

    Плетенето не запълва празнина в живота на Женя, а го допълва и го прави по-интересен.

    По образование тя е математик, а на въпроса какво е общото между това почти архаично занимание от времето на бабите ни и математиката, тя отговаря кратко – въображението.

    Сега Женя предлага коледни играчки. Продава само когато средствата са за благотворителна кауза, а иначе ѝ е достатъчна една усмивка.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини