Гърция напът да легализира медицинската марихуана

Гърция е напът да разреши официалната употреба на марихуаната за медицински цели. Подготвяната със закон легализация, който се очаква да бъде приет до края на годината, ще се отнася както за отглеждането, така и за употребата на конопа. 

В изграждането на парникови зони за отглеждането на тревата се очаква да бъдат налети  около 1.5 млрд. евро, а също така да бъдат открити и десетки работни места. Оценките на анализаторите са, че пазарът ще достигне 200 милиарда долара в следващите 10 години Покрай тези проекти в южната ни съседка очакват тласък в икономическия темп на развитие. Прогнозите са, че икономиката на страната ще расте с 2 процента тази година и 2.5% през 2018 година.

Подготовката на Гърция за легализация на марихуаната идва скоро, след като Полша стана първата източноевропейска държава, където това се случи. Преди около месец употребата на упойващото растение по медицински показатели беше официално разрешена.

Там обаче нововъведените правила позволяват канабисът от внесени растения да се използва за производство на лекарства с рецепта в полските аптеки. Този вид лекарство обаче трябва първо да бъде регистрирано в Службата за регистрация на лекарствени продукти. 

Един грам медицинска марихуана струва между 14 и 16.5 евро.

Преди година медицинската марихуана беше разрешена и в Македония.

 Най-честата употреба на конопа за медицински цели е за лечението на болести като глаукома, множествена склероза, алцхаймер, диабет, както и за някои ракови образования.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини