Самоотвержени родители се борят ежедневно с коварното заболяване на детенцето си

Ирина и Красимир Младенови са от рудоземското село Чепинци. Дълги години не могли да си имат свое дете и взимат важното решение да осиновят. Избират Максимилиан, който тогава е само на четири месеца и е изоставен в дом за сираци от своите "родители". За детската церебрабна парализа, от която страда Макси, разбират месеци по-късно. Съветват ги да изоставят детето, но Ирина и Краси вече толкова са обикнали Макси, че решават да дадат всичко от себе си, за да победят доколкото е възможно болестта.
Сега Макси е на 5 години. "Той е слънчево, жизнено момченце", казва майка му Ирина, която е отдадена ежедневно на грижите за детето. Първоначално, когато започнали рехабилитациите, оставали по 10 дни в Пловдив, където е лекуващия лекар. После се пренесли изцяло в града на тепетата, за да бъдат по-близо до специализираните грижи, които са необходими на Макси - ежедневна рехабилитация, логопед, психолог, плуване.
Живеят на квартира в Пловдив, сами заплащат за поддържащата терапия, а това са средства, които често не достигат на семейството. Още повече, че Красимир преживява два инфаркта и не може да работи тежка работа.
Откриват дарителска кампания в помощ на Макси, защото имат нужда от финансова подкрепа. На ден родителите на Макси плащат по 23 лв. за рехабилитация, 5 дни в седмицата. За логопед по 20 лв., три пъти седмично. Плуване - 15 лв., два пъти в седмицата. Психолог 25 лв., един път седмично. Понякога Ирина се отказва от дадени терапии, заради недостиг на средства.
Семейството се нуждае от помощ, за да помогне максимално на своята рожба, да може в следващите години доколкото е възможно Макси да бъде самостоятелен, да се обслужва и да се грижи сам за себе си.

Величка Петкова

Дарителска сметка: Уникредит Булбанк
Максимилиан Красимиров Младенов
BIC: UNCRBGSF
BG54UNCR70001521431391-Лева
BG70UNCR70001521431394-Евро

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини