Съветниците отхвърлиха молба на НКЖИ

По последната, пета точка, от дневния ред на Общинския съвет в Първомай с 1 глас „против“ и 17 „въздържал се“ съветниците отхвърлиха молбата на НКЖИ за преминаване през земеделски земи, общинска собственост в землището на село Караджалово.

Очаквано общинската сесия, проведена в последните часове на последния работен ден за седмицата приключи бързо и без излишни коментари. По първите точки от дневния ред решенията се взеха единодушно.

По последната - старейшините се обединиха около мнението, че макар да е формална, е добър начин да принудят НКЖИ да разговарят с общинска администрация и местната власт, за да разрешат нерешените от тях проблеми. Два дни преди замисленият митинг-протест заради неизпълненото обещание да се построи прокрар под линиите в центъра на града, общинските съветници намериха подходящ повод да предизвикат вниманието на НКЖИ. Предложението на Петър Ганев, да се откаже на молбата беше подкрепено Митко Хубенов, който каза, че на дневен ред не е само прокара, а и пълната невъзможност на определени групи хора да се възползват от лошо изпълнените и недомислени съоръжения на НКЖИ.

В писмо до БНТ ръководството на НКЖИ е изразило готовност да се срещне с Общинската администрация на Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ат
    Атанас А.
    8 0
    12:08, 30 окт 2017
    "След като обществеността се запозна, че при неподписване в срок на Акт 16 , Република България трябва да върне европейски средство в огромен размер, ние решихме исканото гражданско неподчинение, при евентуално подписване на Акт 16 да не бъде проведено, както и оттеглихме своето искане за неподписването му. Все пак ние освен първомайци, сме граждани на нашата родина България, и сме готови на отстъпки и проточване във времето на нашите искания, с цел не нараняване интересите на държавата ни!" Какво излиза от написаното и направеното.Че ние българите и България сме единствената държава на планетата където се извършва строителство ,и никъде другаде не се строи? Че сме най големите "патриоти".Какво казвам ли? А кои фирми бяха изпълнители?Защо държавата да връща пари?В нормалните страни този който не си е свършил работата в срок и качествено си плаща. За мен това е прах в очите на хората.И тогава,и сега.И е след дъжд качулка.И ще подпишете ,бъдете сигурни.И това въпросно проблемно съоръжение няма да бъде построено.Тази енергия която хабите трябваше да я оползотворите за нещо много по полезно от това.Не ,че имам нещо против построяването му.
  • 2
    Ра
    разбирачев
    7 0
    12:46, 30 окт 2017
    При нисък капацитет, колкото и да се напъва човек, се получава слаб резултат.
  • 3
    Aтанасов А.
    1 -1
    16:47, 31 окт 2017
    Да ,колко много сте прав "разбирачев". "нисък капацитет" и ето Ви хора "слабия резултат" след толкова години.Затова сега "протестирате".Защото хора с големи глави(разбирай "голям капацитет") са измислили,одобрили и из.....и, всичко това от което сте недоволни днес.Нека да се продължава в същия патриотичен дух и ще се построи "градът на слънцето".А може и да се разшири малко(по български) "държавата на слънцето".Може ли?
Последни новини