Виктория Николаева стана втора в областта по речеви умения на английски език

Само крехката възраст не позволи на Виктория Николаева да продължи на националния кръг от Състезанието по речеви и комуникативни умения по английски език.

Вики е ученичка в VI клас на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ - гр. Първомай и беше най-малката участничка в състезанието. Въпреки това, е класирана на второ място и получи адмирациите на журито.

Тази година домакин на областния кръг на състезанието беше ЕГ „Иван Вазов“. То е от календара на Министерството на образованието и науката. Участие взеха ученици от Пловдив, Асеновград, Карлово. Темата, по която състезателите събеседваха с журито е мисълта на Гьоте "Correction does much, but encouragement does more" (Поправянето прави много, но поощряването върши повече)

За Националния кръг, който ще се проведе в Сливен, бе заложено на ученик, с по-голям опит. Виктория също беше поощрена с думите на журито, че тази година на първо място е по-голям ученик, но с тези знания през следващата година, сигурно тя ще е първа в това състезание.

Виктория и майка ѝ благодарят на учителката ѝ по английски език Марияна Йорданова, която има основна заслуга шестокласничката да се яви на това състезание, а след това през цялото време е била до нея.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Уч
    Учител
    10 -14
    11:00, 24 окт 2017
    Мило дете. Ако искаш да разбереш реалното си ниво... Виж коментара
  • 2
    Ко
    Колега
    8 0
    19:20, 24 окт 2017
    Нивото на образованието от кого зависи? Колега, за да са на ниво децата ни, е нужно да са на ниво учителите. Не е глупост, че децата от едно малко провинциално градче печелят на бадмингтон, колоездене, пеене,различни конкурси и т. н.
    Всичко това зависи от добри и съвестни учители и ученици.
  • 3
    Мили учителю, детето е само в 6 клас. хайде да не му режем крилете. А колкото до Кебридж, има време и за това.
  • 4
    Ре
    Реалист
    8 0
    22:51, 24 окт 2017
    Към Учител : "Добрият човек вижда добри всички хора, а лукавият и злият не само криво, но и право ходещите подозира, укорява, осъжда и злослови."
    Нямам повече какво да добавя.
    Браво Вики! Продължавай все така напред и нагоре към покоряване на нови върхове! Ти можеш!
  • 5
    Уч
    Учител
    3 -8
    10:21, 25 окт 2017
    Реалистът следва да посочи действителното състояни... Виж коментара
  • 6
    Ст
    стар учител
    2 -2
    10:52, 25 окт 2017
    Научете децата на правилен писмен и говорим БЪЛГАРСКИ ЕЗИК и после благоговейте пред чуждите такива!!!
    • Ди
      Директор до Учител
      4 -1
      16:50, 25 окт 2017
      Уважаеми, стар учителю, бъдете сигурен, че изучаването на чужди езици подпомага усъвършенстването на българския, знам го от личен опит. В случая никой не благоговее, просто едно дете има едно високо постижение, което заслужава да бъде похвалено, това е! Що се отнася до английския език - той е една необходимост в съвременния глобален свят, която старите хора не проумяват, защото живеят в своя стар свят.
  • 7
    Къ
    Към Учител
    6 0
    13:03, 25 окт 2017
    Скъпи, учителю!
    Извинете ме, но поведението Ви не отговаря на професията учител. Чета и не мога да повярвам на очите си. Чудя се откъде се взе тая Ваша злоба към едно невинно дете!? Така ли щяхте да говорите, ако детето беше ваша ученичка!? Не мисля! Никой никого не лансира. Виктория от първи клас с огромно желание (което е рядкост в децата сега) участва в почти всички конкурси, които се организират, било то национални или други и винаги е печелила 1-ви и 2-ри места. Не веднъж достойно и реално са оценявани знанията и. Ходила е на награждавания в София, Пловдив, Карлово и не защото са я карали насила да участва, а защото сама е искала. Защо си мислите, "че конюнктурни нагласи опитват да създадАт позитивен образ"? Детето си е позитивен образ, от където и да го погледнете. Не е важно в кое училище учи, важни са знанията, които има. А тези знания ги оценяват, не само учителите от местното училище, а и много други от елитни училища и институции в страната. Вместо да пишете такива недостойни коментари, защо не вземете да накарате и Вашите ученици да участват в такива състезания. Казвам да накарате, защото ако те са искали, са щели да участват, така както Вики. Престанете със злобата вече, не ви отива на положението! Проумейте, че когато едно дете е умно и ученолюбиво ПРЕД НЕГО НЯМА ПРЕЧКИ!
  • 8
    Ди
    Директор до Учител
    6 0
    16:43, 25 окт 2017
    Не знам кое училище сте завършили, но имате правописни грешки:
    1. Пише се "висшето", а не "вишето";
    2. Пише се "виновна", а не "винавна".
    Местното училище е част от националната образователна система. Преди 30 години за 1 място във висше училище се бореха около 30 кандидати, а сега кандидатите са по-малко от обявените места за прием на студенти.
    Що се отнася до лансиране, лицемерничене и проблеми - проблемът е, че има хора като Вас! Трагедията е във факта, че заради такива като Вас истинските хора напускат града и общината. Един ден Вики може да бъде студентка в университета в Кембридж, но Вие със сигурност - никога!
  • 9
    Уч
    Учител
    0 -3
    09:22, 26 окт 2017
    Г-не, изненадан съм, че се концентрирате върху технически грешки. Може би затова учениците ви са неграмотни. Стойността на вашите "високи оценки" е такава, че ваш възпитаник няма да стигне до Кембридж нито сега, нито в бъдеще. Но не това е жалкото. Ниското ниво на местните ученици предопределя бъдещето на града като цяло. Сред нашето съсловие, бракът е много голям. Не надценявайте децата. Това вреди на самите тях, правейки ги некритични.
    • Уч
      Ученик до Учител
      2 0
      19:36, 26 окт 2017
      Учителю, защо решихте, че "Директор" е мъж? Нима не знаете, че съществителното "директор" в мъжки род се употребява и за жена, която изпълнява тази длъжност? Но тогава обръщението трябва да бъде "Госпожо,..." Може би има достатъчно критични ученици, за да усетят, че и Вашата подготовка не е много добра.... Аз ли трябва да Ви уча как да формулирате обръщение, когато не знаете пола на човека, изпълняващ някоя длъжност?!..............
Последни новини