Нова доброволка преподава китайски език в Димитровград

Нова доброволка ще преподава китайски език в Димитровград през тази учебна година. 24-годишната Ли Мън днес бе официално представена пред медиите. Тя ще работи към Детски и младежки център, където изучаването на китайския е инициатива от 4 години насам по съвместна инициатива с Институт "Конфуций" във Великотърновския университет.

"Искам да запозная хората с китайската култура и език, да споделя нещо интересно за моя страна", сподели Мън. Тя ще работи и със сформирани групи към ПГ "Проф.д-р Асен Златаров", ПМГ "Иван Вазов", ОУ "Алеко Константинов" и ОУ "П.Славейков". Сформирани са две групи за деца и за възрастни. Последната ще се събира всяка сряда от 18 часа в ОУ "Алеко Константинов". Задължително е владеенето на англ. език, на който се водят курсовете по китайски, уточняват инициаторите.

От Детски и младежки център припомниха, че в извънкласните дейности тази година са включени и курсове по английски, испански и немски език. Всички те се провеждат в сградата на бившето училище "Климент Охридски" до ПМГ "Иван Вазов". Всички желаещи да се включат могат да се обърнат за повече информация към центъра.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ni
    Niko
    0 0
    09:22, 20 окт 2017
    Курсовете по китайски се водят на английски ........
Последни новини