Започна изграждането на дублиращи кладенци за 2 млн. лева

Изображение 1 от 6

    Започна изграждането на дублиращи кладенци за питейна вода на Хасково. Четири от общо осемте кладенци ще са разположени на площадка в "Северна зона". Изграждането им започна от днес и трябва да са готови до 73 дни, каквито са условията за изпълнение по обществената поръчка с пряко договаряне. Крайният срок е 7 януари 2018 г. Те ще бъдат с дълбочина 60 метра. Изпълнител на дейностите е "Водно строителство - Хасково" АД.

    Днес в община Хасково бяха отворени ценовите оферти за изграждане на останалите четири кладенци. Предстои избор на фирма-изпълнител, след което ще стартира и строителството им. Три от тях ще са в Източна индустриална зона, а четвъртият - в землището на село Узунджово.

    Средствата за изграждането – близо 2 млн. лева бяха отпуснати с решение на Правителството за справяне с проблема с водата в Хасково. През пролетта в питейната вода в областния град бяха открити завишени стойности на уран и последва спиране на два от съществуващите кладенци. Идеята е с новоиградените кладенци проблемът да бъде решен.

    В сумата влиза и изграждането на водопровод, уточниха от община Хасково.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Чу
      Чудя се
      11 -29
      14:13, 18 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      Да
      да се усвоят едни пари
      36 -4
      14:44, 18 окт 2017
      Моля за яснота: Водата от тия дублиращи кладенци откъде ще е, за да няма уран? Може би от Антарктида? Въобще кой изследва и прецени, че точно от това място водата ще е безопасна? Ако има такова изследване, нека да сме информирани. Ако няма - то как да наречем това копане на нови кладенци - усвояване на едни пари?
      • Ав
        Автор
        22 -4
        15:25, 18 окт 2017
        Дано не са открили вода с по-високо съдържание на уран, че цените ще се вдигнат още повече.
      • Яс
        Яснота
        18 -3
        15:45, 18 окт 2017
        Ето ти яснота: За нито една вода, която се черпи от подземните пластове няма и не може да има никаква гаранция. Нещо повече, едно изследване може днес да покаже, че няма уран, радиоактивност и пр. и те да се появят утре. Съответно ако две изследвания през три години покажат, че няма нищо, това не значи, че през две от тия три години не е имало в изобилие. Просто така стоят нещата с подземната вода. Има само един изход - за питейна вода да се ползва само язовирска. За Хасково не се очертава да стане скоро. Яз.Тракиец така и няма акт 16, няма и пречиствателна. Освен това е плитък, а първите и последните 15- 20 м не се използват за пиене, отгоре достига слънчева светлина и се развиват микрорганизми, а отдолу блатясва. Язовирът трябва да е поне 70- 80 м дълбок, а Тракиец не е. Навремето яз.Боровица е бил проектиран да задоволява нуждите не само на Кърджали, но и на Хасково, но към днешна дата водосборът му май не достатъчен и за двата града. Освен това кой ще ти отпусне едни петдесетина милиона, за да се докара водата оттам до Хасково.
        Е, сега имаш яснота.
    • 3
      Си
      Сивия
      10 -9
      14:48, 18 окт 2017
      Дедо ви Добри си няма хал хабер кво става - Балканмен бута, за да вземи комисионна.
    • 4
      Ха
      Хасковлия гео
      18 -10
      15:12, 18 окт 2017
      Ох мамооооо...2 милки ще се усвоят 8а тоя дето духа...а това нещо разрешителни...преценка за ОВОС..или щом е за ваще може и без...
      Мамавидаеба крадлива.
      2 милки и същата вода....
      Гарант3рано от ГРОБ
    • 5
      Се
      Сена
      16 -6
      15:41, 18 окт 2017
      И пак на герберисти дадено. Сена Радева пак там не се наядоха тия
    • 6
      Сл
      СЛУЖИТЕЛf
      9 -10
      15:48, 18 окт 2017
      Нали Добри обвинава,че другите дават поръчките ,сега е той ,но много знае по кой свят е зам.сега жъне ,ЖЪТВА Е ,ПЕЙТЕ РОБИНИ....
    • 7
      Am
      aman
      13 -5
      18:05, 18 окт 2017
      КУМГЕЙТ ще докара вода за милиони
    • 8
      Ха
      Хасковлия
      17 -5
      19:35, 18 окт 2017
      Ей пуста човешка злоба край няма. До оня ден скачахте срещи кмета, че нищо не се правило за хасковската вода след като имало отпуснати 2 милиона. Сега почнаха да сондират и пак кмета ви виновен, че се търси вода. Спрете се с това отрицание на всичко бе хора.
    Последни новини