32 °C

Съседски войни: заклещиха архитект в имота му край Хасково

  Нов скандал избухна в продължителната съседска война в местността „Сатмал дере“ край Хасково, край пътя за язовир Клокотница. Пчеларят Тилко Русев е изсипал един самосвал пръст точно до входа на пчелина си, като по този начин пък е блокирал изхода от имота на съседа си – архитект Веселин Белевски. Между двамата тлее отдавнашен конфликт, който се разгаря и ожесточава от време на време.

  „Това е входът и изходът към имота ми. Навремето специално съм го настелил с трошен камък, а отгоре е павиран, защото е стръмно и през зимата не мога да изляза с колата. Сега тоя е насипал един самосвал точно на отбивката и ме заклещи“, обяснява вбесено Белевски. Архитектът докара мерцедеса си точно до камарата, за да демонстрира невъзможността да излезе от парцела си.

  Докато трае демонстрацията по пътя към мястото се приближава пчеларят с колата си, следван от самосвал, натоварен със строителни отпадъци.

  „Ще го изсипя в двора си“, обяснява Тилко Русев и дава наставления на шофьора къде да обърне и да изсипе товара. Белевски обаче скача възмутено и предупреждава шофьора, че очаква на мястото да пристигне полиция.

  След като чува караницата, шофьорът обръща и дава газ обратно по пътя към града.

  Тилко Русев беснее, Веселин Белевски се смее.

  „След като ме заклещи, се видях принуден да извикам булдозер да ми прекара път от другата страна на имота, за да мога да влизам с колата“, обяснява Белевски.

  „Там няма път. Направих насипа, за да може в имота ми да влизат машини да обработвам мястото, защото е много стръмно“, обяснява от своя страна пчеларят. По думите му след като се оформи площадката пред входа на парцела му, Белевски може да си проправи път отстрани и пак да си влиза в имота с колата.

  В имота си край Хасково Веселин Белевски е построил голяма сграда с идеята да прави цех за китари. Постройката все още е недовършена, но там архитектът продължава да изработва своите китари „Белевски“.

  Пчеларят Тилко Русев пък през последните няколко години увеличи броя на кошерите си до 50, като в работата по пчелина се включи и внукът му Живко, който от дълги години живее в Англия.

  Тодор Кръшков      

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Зл
   Златка
   20 0
   06:45, 17 окт 2017
   Тия двамата до кога ще се карат?
  • 2
   Чо
   Чобанина
   24 0
   07:39, 17 окт 2017
   Ако по ЗУТ задръстеното дере се води път, то пчеларят ше яде токаното. Ако не е, китариста ще си изкопае нов път :) И Белевски,, намали ги малко тия китари бе, пусни малко и за масовия беден български китарист :)
  • 3
   Ve
   verato
   31 -1
   08:36, 17 окт 2017
   А бе този Тилко Русев има жълта книжка,Няма ли най-после специалистите от Психо диспансера да го приберат,Знаете ли колко хора е измамил с мед от магарешки бодил,
   • На
    нашия
    7 0
    17:43, 17 окт 2017
    Не знам колко хора е измамил ,но в района няма "магарешки бодил" от което следва ,че няма как пчелите да съберат мед от магарешки бодил ,който помага за мъжката потентност.

  • 4
   12
   123
   35 -1
   08:44, 17 окт 2017
   Последно...това реклама на мед ли е,или на китари? :)))
  • 5
   Ке
   КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
   5 -1
   11:42, 17 окт 2017
   Цитати от "13-та годеница на принца"
   - Пари ли искаш или медал?
   - Истинският творец не работи за слава и почести, Ваше величество!
   ...
   А ако на маймун
   и 1959 гибсън лес пол 1 да му дадеш , той ще почне да свири като джими пейдж
   чак след къде 2 милиона години :))
   • Ке
    КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
    3 -1
    11:43, 17 окт 2017
    Тва е коментар до чобанина :))
   • Чо
    Чобанина
    5 0
    13:07, 17 окт 2017
    КЕНАНСКИ, аз съм фен на Фендер Стратокастър :)
  • 6
   Ва
   Васко
   7 -2
   12:20, 17 окт 2017
   Чувал съм, че тоя Балевски като вземе някой инструмент и забравя да го върне.
  • 7
   Хе
   херодот
   7 -3
   16:25, 17 окт 2017
   спорен е въпроса.....кой е по-луд?...белевски или тилко???истината е,че те са две гнойни пъпки ,пръкнали се на гърба на обществото.тежко и горко ни с такива комшии
  • 8
   Ба
   Бай Фози
   3 -2
   09:39, 18 окт 2017
   Селяндурите си имали град. Градът на селските пръчки.
  • 9
   Дж
   Джери
   1 0
   00:56, 21 окт 2017
   Мила родна картинка. Варлаам и Селямсъза..Остава да видим , кой ще вапца котката и кой ще окачи оглозгания шаран на портата.
  • 10
   Ev
   Ev
   1 0
   13:49, 1 дек 2017
   Този Тилко иска Сап по тьпата глава

  Хороскоп за 14.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  14 юли 2020
  Последни новини