Неделното училище към "Св. Николай Чудотворец" в Устово от тази година ще има детски хор

Изображение 1 от 3

    От тази нова учебна година към храма  ще има детски църковен хор „Свети Николай Чудотворец“. Диригентката на хора Соня Цветкова обяви, че това е възраждане и естествено продължение на стара традиция  от преди 90 г., когато известният тогава музикант  Атанас Илчевски създал първия в Устово църковен хор и премиерата му била именно в храма „Св. Николай“ .  Илчевски бил завършил богословие, но по професия се е изявявал като изключителен музикант-диригент на хорове и духова музика.

    Да споделят радостта на децата по повод откриването на новата духовна година в храма бяха дошли миряни, родители, приятели, учители по вероучение от Смолян и Момчиловци, включително и от Неделното училище към храм „Св. Неделя“ в Райково, с което са предвидени общи дейности.

    След неделната света Божествена Литургия за осма поред гонина бе открита новата духовна година, а ръководителят на Неделното училище отец Васил Маджаров отслужи водосвет за здраве и благоденствие на децата, родителите и учителите и произнесе кратка  емоционална проповед, прилягаща на детската душа. „Оставете децата да дохождат при Мене, защото на такива е царството Божие…“, припомни  отец Васил призива на Иисус Христос и поздрави родителите, насочили децата към храма.

    Неделното училище ще им помогне да ги разпознават, да носят вярата в сърцето си винаги и да се уповават на Бога“,  заяви отец Васил. В молитвите си той призова Божията милост да изправя пътеките им, да бди над тях и семействата им. Подари на децата  православни календарчета за 2018 г. и ги поръси със светена вода.

    Децата  в храма намират добри приятели, работят заедно. На различни възрасти  са - от детската градина до големи тийнейджъри, но това ги вдъхновява да са още по задружни. Всички имат  вълнуващи духовни преживявания и уроци, които никъде другаде няма да научат, а посещенията им тук са доброволни. 

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини