Д-р Златка Шопова получи Чиловата награда

На форум в Пампорово, организиран от Районната лекарска колегия в Смолян, Чиловата награда беше връчена на дългогодишния пневмолог и фтизиатър д-р Златка Шопова.

В навечерието на Св. Иван Рилски – Деня на българския лекар, тя поздрави своите колеги за това, че успяват да запазят традицията на Чиловите дни в Смолян.

„Защото така демонстрираме, че научни форуми могат да се организират не само в големите университетски центрове, но и в малките региони. Това е изключително ценно за поддържане нивото на квалификация на лекарите. Важно е да бъдат отличавани лекарите като д-р Шопова, които имат значение за местното здравеопазване. А най-ценно е, когато колегите ти те номинират за награда, защото тогава признанието е най-истинско“, подчерта д-р Дариткова-председател на здравната комисия в парламента, която връчи наградата.

Със сребърна значка Национално ниво „Лекар на годината“ бе наградена д-р Юлка Такева – офталмолог, дългогодишен лекар в Девин.

Със сребърна значка Регионално ниво „Лекар на годината“ бяха удостоени д-р Елена Найденова – детски болести, д-р Георги Беевски – детски болести и детска ревмокардиология, д-р Кузман Гелов – специалист-хирург и директор на РЗОК – Смолян, д-р Алекси Каров – специалист по физиотерапия и рехабилитация, управител на СБР – НК село Баните.

Мероприятието е посветено на един от създателите на българската медицинска наука проф. д-р Константин Чилов и се проведе от 6-ти до 8-ми октомври в хотел „Камелия“ на Пампорово.

„Чиловата академия“ е част от непрекъснатото обучение на лекарите от Смолянска област. Участие в нея взеха хабилитирани лектори от Медицинската академия в София и Пловдивски медицински институт. Една част от презентациите бяха на лекари и специализанти от областната болница в Смолян.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини