21 °C

Депутатът д-р Дариткова прави приемна в Баните, майки ѝ водят децата за преглед

Съдействие за изграждане на спортна площадка поиска от депутата от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова директорът на СУ „Христо Ботев“ в Баните Пенчо Токучев. Той дойде на приемна, обявена предварително от народния представител и председател на здравната комисия в НС.

Директорът на училището обясни, че администрацията е възложила проектиране за желаната спортна площадка с няколко игрища чрез обществена поръчка на стойност 30 000 лева. Очакваната стойност, необходима за нейната реализация, ще е около 300 000 лева. Токучев се надява площадката да бъде готова за предстоящия юбилей на училището, който ще се отбележи тържествено на 2 юни 2018 г. Школото има нужда също от подновяване на парната инсталация, нови радиатори и ремонт на покрива.

Към приемната на д-р Дариткова се присъедини кметът на общината Милен Белчев, тъй като очаквано няколко от питанията касаеха местната администрация. Той я запозна с проектите, по които работи общината и на които разчита за финансиране. Най-големите надежди на Белчев са да получи одобрение за проектите, които е подал по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) на обща стойност 13.5млн. лв. Единият е за реконструкция и рехабилитация на улични мрежи на стойност 2.5млн. лв. Другият е за реконструкция на пътя от Баните към Вишнево и Гълъбово. Третият е за главен водопровод на Стърница, Давидково, Баните, Вишнево, Оряховец и Дрянка с водоем за Оряховец и пречиствателна станция.

Живущи в блок се оплакаха, че местната управа иска да им отнеме част от детската площадка за паркинг. Оказа се обаче, че има планиран паркинг, но не където е детската площадка. „В никакъв случай няма да развалям детската площадка. Аз съм я строил, как ще я развалям“, заяви кметът Милен Белчев.

Местен предприемач се жалва, че минералната вода, за която плаща концесионна такса, не му е достатъчна. Белчев обясни, че е изготвил проект за изграждане на нов водоем до помпеното съоръжение и всеки концесионер ще може да черпи толкова, за колкото е платил такса. Докато се реализира проектът на стойност 250 000 лв. към администрацията е назначен човек, който ръчно да пуска и спира крановете.

Много от оплакванията пред д-р Дариткова бяха за назначени пенсионери за помощен персонал в санаториума на Баните при наличие на млади кандидати. Съветът на д-р Дариткова бе да подават молбите си за работа в Специализираната болница за рехабилитация с копие до националното управление на санаториума.

Да се допитат лично за хода на проектите по ПРСР дойдоха кметът на Оряховец Невен Белчев – близнак на общинския кмет, и кметицата на Вишнево Бистра Топалова, защото очакват свеж ресурс за инвестиции в селата им.

Приемната на д-р Дариткова в Баните завърши с медицински прегледи на деца.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Отстоявайте позициите си и не приемайте по-малко, отколкото смятате, че заслужавате. Полагате много усилия, които скоро ще бъдат възнаградени. Вие знаете, че не винаги е възможно да угодите на всички и няма защо да се ядосвате от това. Притежавате особен чар, с който омайвате мнозина от обкръжението си.
18 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви ангажименти ще ви застигнат днес, но това няма да развали настроението ви. Настроени сте за подвизи на деловия фронт и предизвикателствата само ще изострят апетита ви за по-големи печалби. Не допускайте прекомерната предпазливост да ви попречи.
18 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от задачите ви са срочни и не търпят отлагане, започнете деня си с тях. Новостите навлизат в живота ви, готови ли сте за тях? Отговорностите ви нарастват и времето за лични занимания намалява. С малко познати хора ще изградите добри взаимоотношения и това ще ви носи удовлетвореност.
18 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за всички представители на зодията. Онези от вас, чиято работа е свързана със срещи с много хора ще имат доста интересни контакти и ще получат полезна за дейността им информация. Очакват ви приятни мигове и в любовта.
18 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Финансово възнаграждение ще подобри бюджета ви и ще ви помогне да планирате почивните дни. Повечето от вас ще се радват на внимание сред колегите си. Суетата, свързана с предстояща изява ще отстъпи място на осмислено поведение и подготовка. Вечерта посветете на любовта, ще откриете за сетен път силата на споделената връзка.
18 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви поведение и отношение към работата ще определя в голяма степен бъдещите ви ангажименти. Ще получите добра оценка, но в стремежа си да сте сред водещите ще отидете и по-далече. Приятелско събиране ще ви срещне с хора, с които не сте се виждали от дълго време. Ще се радвате на взаимното си внимание и добри чувства.
18 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
18 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се възползвате от всяка възможност, за да реализирате намеренията си по-скоро. Ще се съобразявате основно със себе си, позицията ви е ясна и я следвате безусловно, но внимавайте да не засегнете нечии интереси. Доверявате се на собствената си преценка и приемате това, което считате за правилно, но дали е така от гледна точка на другите.
18 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се изненадвайте, ако околните ви възприемат погрешно. Ако наистина желаете това, което показвате, непременно се борете за него. Ще получите предложение, което може да е свързано с финансово обвързване. Преценете добре плюсовете и минусите преди да вземете окончателно решение.
18 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Професионални и семейни ангажименти ще ви създадат доста напрежение днес. Запазете добрия тон, така ще можете да разчитате и на подкрепа, и на повече съсредоточеност в работата си. Измъчва ви мисълта за раздяла, но не бива да избързвате. Дайте още един шанс на човека, довел ви до това безумно решение. Със сигурност го заслужава.
18 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се изненадате днес от многобройните шансове, които ви се откриват от различни страни. Иска ви се да опитате късмета си на възможно най-много места, но това може само да разедини енергията ви и в крайна сметка да не останете доволни от свършеното. Преценете най-добрите си възможности и се възползвайте от тях. Близките ви дават ценни съвети.
18 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Не очаквайте друг да се погрижи за развлеченията ви, вземете нещата в свои ръце и ще направите деня си приятен. Ще срещнете разбиране в работата си и с пъргавия си ум ще организирате бързи печалби, за себе си и останалите участници. Запознанство ще привлече вниманието ви върху някого, с когото може да имате сериозна връзка.
18 окт 2019
Последни новини