6 °C

Депутатът д-р Дариткова прави приемна в Баните, майки ѝ водят децата за преглед

Съдействие за изграждане на спортна площадка поиска от депутата от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова директорът на СУ „Христо Ботев“ в Баните Пенчо Токучев. Той дойде на приемна, обявена предварително от народния представител и председател на здравната комисия в НС.

Директорът на училището обясни, че администрацията е възложила проектиране за желаната спортна площадка с няколко игрища чрез обществена поръчка на стойност 30 000 лева. Очакваната стойност, необходима за нейната реализация, ще е около 300 000 лева. Токучев се надява площадката да бъде готова за предстоящия юбилей на училището, който ще се отбележи тържествено на 2 юни 2018 г. Школото има нужда също от подновяване на парната инсталация, нови радиатори и ремонт на покрива.

Към приемната на д-р Дариткова се присъедини кметът на общината Милен Белчев, тъй като очаквано няколко от питанията касаеха местната администрация. Той я запозна с проектите, по които работи общината и на които разчита за финансиране. Най-големите надежди на Белчев са да получи одобрение за проектите, които е подал по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) на обща стойност 13.5млн. лв. Единият е за реконструкция и рехабилитация на улични мрежи на стойност 2.5млн. лв. Другият е за реконструкция на пътя от Баните към Вишнево и Гълъбово. Третият е за главен водопровод на Стърница, Давидково, Баните, Вишнево, Оряховец и Дрянка с водоем за Оряховец и пречиствателна станция.

Живущи в блок се оплакаха, че местната управа иска да им отнеме част от детската площадка за паркинг. Оказа се обаче, че има планиран паркинг, но не където е детската площадка. „В никакъв случай няма да развалям детската площадка. Аз съм я строил, как ще я развалям“, заяви кметът Милен Белчев.

Местен предприемач се жалва, че минералната вода, за която плаща концесионна такса, не му е достатъчна. Белчев обясни, че е изготвил проект за изграждане на нов водоем до помпеното съоръжение и всеки концесионер ще може да черпи толкова, за колкото е платил такса. Докато се реализира проектът на стойност 250 000 лв. към администрацията е назначен човек, който ръчно да пуска и спира крановете.

Много от оплакванията пред д-р Дариткова бяха за назначени пенсионери за помощен персонал в санаториума на Баните при наличие на млади кандидати. Съветът на д-р Дариткова бе да подават молбите си за работа в Специализираната болница за рехабилитация с копие до националното управление на санаториума.

Да се допитат лично за хода на проектите по ПРСР дойдоха кметът на Оряховец Невен Белчев – близнак на общинския кмет, и кметицата на Вишнево Бистра Топалова, защото очакват свеж ресурс за инвестиции в селата им.

Приемната на д-р Дариткова в Баните завърши с медицински прегледи на деца.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мнозина от вас ще предпочетат да посветят времето си на полезни и приятни неща, с които да зарадват най-близките си. Забравете за грижите свързани с професионалните дела и се наслаждавайте пълноценно на почивката си. Можете също така да освободите голяма част от натрупаното напрежение, като се занимавате със спорт.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на внушения и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очакват ви приятни часове с любимия човек. Не подценявайте желанието му да сте заедно. Ще се изненадате от едно предложение.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едва ли ще се задържате за по-дълго време на едно място днес и с право приятелите ви ще се оплакват, че не могат да ви открият. Имате нужда от свеж въздух, затова едва ли стоенето вкъщи ще е предпочетеният от повечето от вас вариант. Разходка сред природата ще ви се отрази чудесно и ще ви зареди с достатъчно свежа енергия.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мислете за себе си и за бъдещето си. Погрижете се за нещата, които ви дават сигурност и не пренебрегвайте мнението на близките си. С добра организация ще подобрите работата и материалното си положение, което ще се отрази на целия ви живот. Отношенията ви с партньора се нуждаят от повече яснота.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще получите добри възможности за придобивки, от които ще се възползвате максимално. Основателно ще насочите интересите си към сегменти, в които владеете положението, от там ще дойдат и парите. Не избързвайте в нищо и внимателно обмисляйте действията си. Погрижете се да не пропускате важните моменти в живота на близките си.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Голяма част от вас посрещат гости днес, затова е твърде възможно планираната почивка да остане на заден план. Затова пък бъдете сигурни, че приятното прекарване ви е сигурно. Имате конкретна идея за нещо, което отдавна ви вълнува и съвсем скоро ще се радвате на чудесна възможност, за да я осъществите. Намерете време и за почивка днес.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще е забързан и често с напрежение, но не изпадайте в стрес. Ще работите по приключване на задача, резултатите от която имат отношение към финансите на семейството ви. Ако времето не ви стигне за всичко, което планирате, потърсете подкрепа. Сигурно е, че такава няма да ви бъде отказана.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще трябва да обърнете повече внимание на отношенията си със сърдечния партньор. Дайте всичко от себе си, за да предотвратите евентуалните конфликти. Ще срещнете хора, с чиято помощ може да повишите професионалната си квалификация, а също и финансовите си приходи. Не пренебрегвайте и духовното си здраве.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да се ангажирате с непредвидени задачи и да поемете чужди отговорности. Това ще обогати житейския ви опит, но ще ви по изнерви. Домашните проблеми също ще ви заставят да търсите решения и в края на деня се очаква да сте уморени. Починете си и не търсете причини да слизате в конфликт с близките си.
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени затруднения, които да ви разколебаят по отношение на планирано пътуване или друга подготвяна среща. Каквито и да са причините, не се гневете на околните. Избягвайте ненужни спорове и доказване на надмощие. Нуждаете се от почивка, за това приемете приятелска покана за среща.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще трябва да положите усилия, за да постигнете разбирателството, към което се стремите. Нищо не идва от само себе си през този ден, но нека това не ви обезсърчава. Не се поддавайте на лошо настроение, а направете нещо, което ще ви накара да се почувствате добре. Дори да смятате, че това е прост каприз, не се колебайте да го изпълните.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви направи доволни и ще повиши самочувствието ви. Но не се изживявайте като първа инстанция, дайте правото и на другите да имат мнение. Така достойнството и авторитетът ви ще се запазят, освен това ще научите нещо полезно за себе си. Усещането ви за скорошна развръзка на личен проблем не е погрешно.
23 фев 2020
Последни новини