Отново бомба в Атина

Бомба избухна в 3:00 часа пред клон на Citibank в северната част на Атина, предаде АФП.

Полицията съобщава, че взривното устройство е причинило значителни щети, но няма данни за ранени. Бомбата е била поставена зад банката в квартала Психико. При експлозията са пострадали и две коли.

Полицията съобщи, че задействалите взривното устройство са се намирали недалеч от мястото на взрива, защото детонацията е била осъществена с помощта на електрически проводници. Досега нито една организация не е поела отговорност за атентата, но полицията смята, че зад взрива стоят представители на военизирани леви радикални групировки. Тяхната активност значително нарасна след като през декември 2008 г атински полицай застреля 15-годишен.

През февруари край друг офис на Citibank също беше забелязано взривно устройство, което полицията успя да обезвреди. Според експертите, мощността на заряда би била достатъчна за пълното разрушаване на сградата.

Извършителите все още не са арестувани, но полицията подозира Революционна борба, най-опасната крайно-лява организация в Гърция, която е отговорна и за ракетна атака срещу американското посолство в Атина през 2007 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини