Скромна екстравагантност, от Армани

Колекциите прет-а-порте за жени есен/зима 2009-2010 г. на "Емпорио Армани" и Анджела Мисони бяха представени в Милано, съобщиха Асошиейтед прес и Франнс прес.

Джорджо Армани - прочутият дизайнер, който е и опитен бизнесмен, знае как да продава облекло. В тези трудни времена, белязани от икономическата криза, той предлага онова, което е нарекъл "скромна екстравагантност".

Представени бяха къси черни рокли, мини поли и къси панталонки, носени в комбинация с три четвърти черни и сиви чорапи.

В някои случаи чорапите бяха навити така, че едва да покриват глезена, а в други са носени върху чорапогащници.

Екстравагантното идва от някои бижута върху ревера на дрехата.

Колекцията включва маратонки с дебели подметки и обувки с високи токчета. Преобладават тъмните цветове - черно, графитено сиво, синьо, зелено.

Предпочитаният плат е кадифе, като това бе потвърдено и с представянето на черни кадифени панталони в края на дефилето.

Анджела Мисони знае, че удобното вълнено облекло осигурява топлина и комфорт. Затова не е изненадващо, че в Милано тя показа вълнени шалове с всякакви размери и форми.

Шаловете бяха увити около врата или около главата като качулки, а в някои случаи бяха толкова дълги, че стигаха до глезена. Под тях се носи трикотажно облекло в меки тонове в комбинация с кожени ленти за глава и удобни чанти.

В колекцията на лейбъла "Франки Морело" младоженката е в розово, а цикламени и виолетови ленти от плат подчертават бюстието.

Перли са използвани почти навсякъде - пришити са като украса върху тоалета и дори върху ръкавиците.

Представени бяха също копринени ризи с подплънки на раменете и ниски обувки, чиито токове са с формата на буквите "F" и "M". Те дискретно напомнят за лейбъла "Франки Морело", създаден от Маурицио Модика и Пиерфранческо Джилиоти. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини