МВР празнува 138-годишнина с недоволни полицаи

Тържества по-случай 138 години от създаването на Министерството на вътрешните работи (5 юли) предстоят днес около обяд в София.

Това съобщи пресцентърът на ведомството, който кани гражданите и медиите да се присъединят.

Също за днес е насрочен протест на служителите в системата с основно искане да се увеличат възнагражденията. 

Професионалният празник на МВР ще бъде отбелязан първо в 11.30 часа пред Паметника на Незнайния войн. Там е предвидена тържествена церемония по извършване на водосвет на знамената.

От южната страна на храм-паметник „Св. Александър Невски" ще бъде подредена  специализирана техника и служебни животни от СДВР, Дирекция „Жандармерия", противопожарните служби и други главни дирекции към ведомството.

В 13 часа ръководството на МВР ще поднесе венци пред Паметника на служителите от МВР, загинали при изпълнение на дълга си (градинката на храм „Св. Седмочисленици").

По радио "Фокус" тази сутрин синдикален лидер от МВР отхвърли доводите против увеличение на заплатите, изказани вчера от министър Валентин Радев. Той предупреди полицаите "да внимават", тъй като нямат право на стачки.

Актуализацията на бюджета няма да бъде прецедент, подчерта председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. Той добави:

„С колко процента да бъдат увеличени заплатите - дали това да е процент или някаква определена сума, на кой колко... са въпроси, които търпят допълнително обмисляне и преговори. Не подлежи на коментар обаче първото от исканията ни, че трябва да има увеличение на заплатите в МВР тази година. От това не можем да отстъпим".

Източник: http://btvnovinite.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини