5 °C

Децата от отбора по приложно колоездене вдигнаха и златната купа

Изображение 1 от 6

  Само седмица след като прегърнаха сребърната амфора на гр. Търговище, състезателите до 12 годишна възраст на Община Първомай се изкачиха на най-високото стъпало на стълбичката на победителите и вдигнаха над себе си златната купа на IV кръг на тазгодишния Републикански шампионат по приложно колоездене по правилата на ФИА и АИТ администриран от НДПК „Младежта за безопасност на движението” при Съюза на българските автомобилисти гр. София.

  В индивидуалното класиране при момчетата Георги Иванов завоюва сребърен медал, Йордан Начев – бронзов, а Иван Попов е дванадесети. При момичетата Яна Иванова най-после „стисна” бронзовия вимпел. В предишно състезание тя отстъпи в пряк двубой на съперничка, която този път победи и Яна вече също емедалист. Мария Попчева се изстреля като ракета и влезе в орбитата на заветното шесто място, а Камелия Костадинова успя да се пребори и да стъпи в десетката на България. С тези си класирания състезателите на Община Първомай постигнаха най-големия си успех през годината и спечелиха второто място в генералното класиране, като някои от тях ще получат покана и за лагер-школа на разширения състав на националния отбор в гр. Берковица.

  Състезанието беше организирано от Община Първомай в съдружие с НДПК, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Първомай, Автомобилен Клуб „Север” гр. София, РУП гр. Първомай, БЧК гр. Пловдив и се проведе под патронажа на кмета на общината г-н Ангел Папазов. Това бе и първото международно състезание по този спорт в България от повече от 30 години. Извън класирането, за „сверяване на часовника” участва и сборен отбор на Румъния, който по същество представлява националния отбор на страната. В надпреварата участваха 8 тима, като три от тях се изкачиха на почетната стълбичка, а още три им асистираха и освен купите и дипломите победителите получиха за награда по един велосипед. Наградата предоставена на първенците от Община Първомай бе от местната фирма „Офисите”. За второто си място отборът на Пирдоп получи байка на пловдивският завод „Спринт” – спонсор на НДПК „Младежта за безопасност на движението”, а колоездачите на Берковица, които останаха трети, се сдобиха с велосипеда на Кмета на Община Първомай. Като признание за развитието на първомайското приложно колоездене за помощник треньори на националния отбор са поканени нашите наставници Ваня и Минко Павлови. Две момчета и две момичета, които успеят да се представят най-успешно и убедят националния съвет на НДПК в своето майсторство, ще пътуват в средата на месец септември до албанската столица Тирана за участие в европейското първенство като членове на националния отбор. Общинският тим получи покана и за участие на турнир в Румъния през месец август тази година и на представителни изяви в гр. Ямбол през септември и гр. Разлог през октомври. Всички тези спортни събития се състояха на фона на една отлично организирана от страна на Кмета на общината забавна културно-просветна кампания чрез запознаване с нейното минало и настояще. Беше проведена и кръгла маса с участието на ръководители на институции, треньори, учители, ученици, родители и граждани относно превенция на децата велосипедисти от участие в пътно-транспортни произшествия. Доклад за ролята на обществото във връзка с предотвратяване на човешки и материални щети изнесе главният треньор по приложно колоездене на Общината Първомай г-н Минко Павлов. Той обясни, че практикувания спорт се нарича приложно колоездене защото придобитите в тренировките знания и умения се прилагат в пътното движение за предотвратяване на пътно-транспортни произшествия и запозна присъстващите с държавната нормативна база по безопасност на движението за деца. Г-н Павлов предложи начини за обучаването им по безопасно управление на велосипед и отправи покана към децата от гр. Първомай и цялата страна, добре владеещи велосипеда и правилника за движение да се включат в националните състезания по този спорт.

  parvomai.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ру
   Ружди Салим
   11 -1
   22:14, 27 юни 2017
   А някой да вземе да разкаже какво стана в петък вечерта след "приложното колоездене", отнасящо се за ония мустакатия чичко дето по някаква случайност е заместник кмет?! Или примерно едно хулиганство изразяващо се в това да пребиеш жена си на обществено място и след това да те спрат с колата и да установят, че си употребил алкохол и да ти вземат книжката е по-малко важна новина от тук написаната :)
   • Лю
    Любопитната
    6 0
    13:18, 28 юни 2017
    Да, и аз бих искала да прочета за това. Кирякова, нещо по въпроса, статийка, а у? Или не дават да пишеш по важните въпроси?
   • Пъ
    Първомай
    2 -4
    17:20, 28 юни 2017
    По повод разкази на "свидетели" на станалото и запитвания от страна на читатели на Първомай.нет направихме проверка и установихме, че слуховете за семеен скандал и шофиране в нетрезво състояние на зам.-кмета Ружди Салим до момента не се потвърждават нито от Полицията, нито от Районна прокуратура. Засега няма постъпил материал, по който да бъде образувано производство или да се извършва проверка – казаха от Районна прокуратура.
   • Лю
    Любопитната
    8 -1
    21:17, 28 юни 2017
    А това че жена му е в Първомайската болница нищо не значи, така ли? Или то понеже тя не се е оплакала, значи не се е случило? Интересно мислене...
  • 2
   За
   ЗАИНТЕРЕСОВАН
   0 0
   12:55, 28 юни 2017
   А някой няма ли да напише нещо за предстоящата Балканиада по бадминтон в Първомай?
   • 12
    123
    3 0
    15:01, 28 юни 2017
    Там кого ще бият?
  • 3
   99
   999
   9 -1
   17:55, 28 юни 2017
   Ех,Първомай, Първомай...Това,че официално не е регистриран случая, не означава, че не се е случил. Има много начини да се стигне до истината.
   • Ис
    истина
    3 -5
    09:23, 29 юни 2017
    "Истината е философско понятие, което няма едно единствено определение, но най-често се дефинира като твърдение, изказване, в съответствие с фактите или действителността.Във философията няма общоприето определение на термина и съществуват множество различни понятия за истината, както и възгледи за това кои обекти/твърдения/изказвания/заключения могат да бъдат истинни или неистинни, за начините за определяне на истинността и за това дали истината е субективна, относителна, обективна или абсолютна."
    Хайде ние да бъдем по-интелигентни от зам кмета! Хайде да го подминем с мълчание! Ако е станало нещо такова, то касае семейството му, а не първомайци.
  • 4
   12
   1212112
   9 -2
   11:42, 29 юни 2017
   Може да го подминем когато става въпрос за мен или вас , когато е за публична личност от управата на града е позор.
   Стига с това мълчание , прикриване и снижение.
   Да си носи отговорноста /срама / пред обществото.
  • 5
   12
   123
   0 0
   17:38, 30 юни 2017
   Ако това се случеше другаде...

  Хороскоп за 24.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
  24 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  24 фев 2020
  Последни новини