Министър Димов: Въздухът е приоритет

Строг контрол за чистотата на морската вода това лято предвижда екоминистерството. Масираните проверки са започнали от 1 юни. Това каза пред БНТ министър Нено Димов.

От септември започват ремонти на пречиствателните станции в Златни пясъци, Китен и Приморско и Св. Константин и Елена. Министърът каза още, че основен приоритет на министерството тази година е чистотата на атмосферния въздух като за автомобилния парк до 10 дни ще има работна група, в която ще поканят и Сдружението на общините. Те ще настояват за строг контрол върху пунктовете за технически преглед.

"Вероятно с Министерството на вътрешните работи и на транспорта ще ги подпомогнем със закупуването на уреди, които да могат да мерят и при първа регистрация, което в момента е проблем, а и инцидентно да правят контрол по движението, защото техническият контрол е този, който трябва да спира колите, които не отговарят", каза министърът.

"Натам ще бъдат насочени усилията - през икономически механизми към намаляването, да не кажа към спирането на внос на коли над определена възраст и неотговарящи на определени евростандарти. За да може това да се случи трябва най-вече Министерството на финансите да бъде в тази група, която ще го реши. Добре е да има стимули. Въпросът е дали ние имаме възможност", допълни Димов.

Източник: fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    бай петър залгата
    1 0
    14:28, 6 юни 2017
    и този се мисли за откривател алоооооооооо Нинов не тех прегледите ще решът въпроса а вноса спрете вноса на западните боклуци и въпроса одма ще е решен
Последни новини