22 °C

14 картини продаде д-р Момчилова за минути

Изображение 1 от 3

  1850 лв. събра благотворителната изложба на д-р Дона Момчилова само минути след откриването ѝ.

  Средствата ще бъдат дарени на Дома за хора с увреждания в село Езерово.

  Благодарни сме за благородния жест на д-р Момчилов – каза Неделчо Кичуков, директор на Дома. Независимо от размера на средствата те ще са добре дошли за подобряване на условията за живот там.

  Това е седмата благотворителна изложба на д-р Момчилова, но първата с кауза в полза на възрастни хора. Лекарката разказва, че преди около 20 години е времето, когато става ясно, че условията за живот в домовете за изоставени деца са ужасяващи, не стигат дори за нормална храна, а децата са на ръба на оцеляването. Тогава тя прави първата си благотворителна изложба и дарява за тях, а за през следващите десетина години открива още 5. На 2 юни тя откри 7-та си благотворителна изложба, но този път с мисъл за възрастните хора.

  За осъществяването ѝ д-Момчилова получи подкрепата на читалище „Св.св. Кирил и Методий“, Община Първомай и МБАЛ – Първомай.

  Изложбата беше открита от Иван Караславов. Той обяви, че изложбата е посветена на Стою Момчилов – баща на д-р Дона Момчилова, загинал в края на Втората световна война. Картините на д-р Момчилова са не толкова картини, колкото състояния – каза той – през тях прозира нейното благородство и интелект.

  Сред гостите на откриването бяха семейството на докторката, нейни колеги от Спешна помощ – Пловдив, от МБАЛ – Първомай, близки и приятели от село Градина и Първомай, кметът и заместниците му, много граждани.

  Минути след откриването бяха откупени 14 картини. Впечатляващи бяха творбите с цветя, „Еньовден“, „Танц“, „Благовещение“ и други.

  С благодарност към домакините д-р Момчилова подари на читалището своята картина – портрет на любимия ѝ поет Яворов, а на Драматичния колектив -„Комедианти“.

  Изложбата беше и едно от последните събития в програмата на майските културни тържества за 2017 година.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ме
   мед сестра
   5 -1
   18:09, 4 юни 2017
   Великолепен ,благороден човек и лекар е д-р Момчилова!Желая й дълги години здраве и творческо дълголетие!
  • 2
   Гр
   Група ученици
   1 -1
   16:56, 5 юни 2017
   Искаме да коментираме,но ни заягруднява кода ,който само в Първомай е на ,,Латиница,,ЗАЩО? Да се смени!!!!!!!
  • 3
   Да
   Даскал Хаджи Генчо
   3 0
   12:54, 7 юни 2017
   Браво, деца!Вие сте разбрали,че въпроса за азбуката е голям политически въпрос, но защо никой не ви подкрепя? САМО ЕДИН!!!! Къде са вашите другари? Къде са учителите ви,които ви възпитаха да бъдете безропотни,да бъдете мълчаливи роби и да се гордеете с някакъв фалшив патриотизъм!
  • 4
   Ку
   Кульчак
   0 -1
   09:31, 22 юни 2017
   От така праим?
  • 5
   Гр
   гРУПА УЧЕНИЦИ
   1 0
   20:37, 23 юни 2017
   Нс приема закон за защита на българския език и ,,кирилската азбука.по този закон вие сте длъжни да премахните,,латиницата,, при кодиране на мненията!

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  21 сеп 2020
  Последни новини