Лекарка открива благотворителна изложба

Изображение 1 от 3

    На 2 юни, от 18 часа във фоайето на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ ще бъде открита благотворителна изложба с картини на д-р Дона Момчилова. Нейна кауза е дома за хора с увреждания в село Езерово.

    Тя е родена в град Пловдив, в учителско семейство, но баща ѝ – Стою Момчилов е от стар първомайски род. Д-р Момчилова завършва ВМИ „И.П. Павлов“, специалност анестезиология и реанимация“.

    От 23 години рисува за благотворителни каузи и вече има 6 изложби, средствата, от които са предоставени на домове за изоставени деца.

    Подредената със съдействието на МБАЛ – Първомай изложба, художничкаа посвещава на своя баща- учител, загинал на фронта, в Унгария през 1945 година.

    Д-р Момчилова ни припомня легендата за Орфей, в която се разказва как пътувайки за Карнак той среща Сфинкса, който го пита: „Какъв е смисълът на твоя живот?“, а митичният певец отговаря: „Помощ за слабите, утешение за страдащите и надежда за всички“.

    Д-р Дона Момчилова ни кани да откликнем на поканата ѝ за благотворителност, за да утешим самите себе си.  

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ле
      лекар
      4 0
      22:30, 31 май 2017
      Жива и здрава да е д-р Момчилова да рисува още и още прекрасни картини, които като си пред тях носят на човек спокойствие, нежност, позитивни мисли и безкрайна наслада от умението да може да рисува човек!
    Последни новини