Над 65% от кирилометодиевците са запалени по флорбола

Изображение 1 от 2

    130 подадени заявления за занимания с флорбол има в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“- Първомай. В проценти – над 65%. Това е резултатът от експеримента през изтеклата учена година, когато Минко Павлов запозна учениците с правилата на тази игра. Вчера той събра първите флорболисти и техните родители на заключително занимание, на което бяха връчени грамоти на малките флорболисти..

    „Поканих ви, за да покажа с какво са се занимавали децата през годината, да ги възнаградя за положените усилия, а родителите да видят, че имат повод за гордост със своите момчета, каза Павлов.

    Отличителни медали бяха връчени на най-добрите вратари, защитници и нападатели.

    Награда получи и parvomai.net в лицето на Теодора Кирякова, за медийното отразяване на този нов за страната спорт. Благодарение на публикуваните в сайта материали, с Павлов са се свързали ентусиасти от НСА, който искат да популяризират флорбола и са дарили част от необходимите уреди и екипировка на училището.

    През годината са проведени редица срещи между двата сформирани отбора на зелените и червените. Резултатът от тях е почти равен, но в последния, официален мач червените са надделяли и затова те вдигнаха голямата купа. За заелените остана – малката.

    Две са държавите в Европа, в които флорболът не е популярен – България и Гърция. Тази динамична и забавна за децата игра се практикува в много училища – тя прилича на хокей на трева, но не изисква специално игрище, играе се с лека топка, която не е опасна и в нея децата изразходват много физическа енергия.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      33
      333
      0 0
      16:00, 11 май 2017
      Тези на втората снимка едва ли знаят български! Павлов,на какъв език им говориш?????? Крайно време е това училище да стане циганско,като всички ******и от общината да учат в него,като на учителите се заплащат по 2000лв но от ромските фондове на Европа и да се пенсионират най-много с 20 год. стаж.
    • 2
      Пъ
      първомаец
      0 0
      10:08, 12 май 2017
      Втората снимка казва всички. Гледката се е получила с любезното съдействие на папазката и сие по време на мандатите му. И лошото е че обратен процес няма.
    Последни новини