Атанаска продължава да се бори с рака, семейството й чака отговор от френска клиника

18-годишната девинчанка Атанаска Тарашева и семейството й продължават борбата с коварната болест Сарком на Юинг. По данни от клиниката в Турция, където сега се провежда лечението на момичето, основният тумор в десния й крак е спрял развитието си и се смалява, но болестта дава разсейки в едното рамо и другия й крак. Въпреки проведените химио и лъчетерапии, девойчето е в тежко състояние.
До момента от началото на кампанията на 25 януари т.г. до сега са събрани 70 727 лева, отчетоха роднините.
От болницата теглят от сметката, според нуждите за лечението на Наскя, регулярно определени суми. До сега от клиниката са изтеглили общо около 55 000 лева. Към момента в сметката са останали към 20 000 лева. На банковата сметка има лимит за теглене от 8000 лева на ден, така че не е ясно колко ще изтеглят от клиниката на следващия ден, обяснява лелата на Наска, Милена. Едно изследване – 5Д скенер или кръвопреливане е 5000 лева. Пътуването до Турция и обратно със специализиран транспорт е 500 лева. Престой в клиниката на ден е 1000 лева. Ако не се налага да са в клиниката, Атанаска и майка й, която напусна работа, за да я гледа, стоят на хотел, като на ден плащат 120 лева за стая с две легла.
В момента документите на Наска са пратени във френска клиника, където професор специализира от години само в лечение на Сарком на Юинг. Тя прилага иновации и прогресивни методи, за да спре коварната болест при деца от цял свят. Очаква се отговор от Франция, след като в клиниката разгледат документите на Атанаска, за да преценят какво лечение е нужно на момичето и каква ще е стойността му.
Затова кампанията са набиране на средства за лечението на Наска продължава. Наскоро съучениците й решиха да дарят средствата за балните си костюми на Атанска и да отидат на абитурентския си бал по тениски.
18-годишното момиче впечатлява със силата на духа си и се бори самоотвержено с болестта. Има планове за бъдещето и мечтае да ги осъществи.
В най-тежката фаза от заболяването близките отново молят за нашата подкрепа с финансова помощ и молитва! И благодарят за всеки жест и дарение!

И вие може да помогнете, припомняме банковата сметка:
BIC TTBBBG22 - SG Експресбанк
IBAN BG44TTBB 9400 1526 3284 47
титуляр Альоша Тарашев - баща

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини