Пиян шофьор на турски тир за малко не прегази полицаи. Преглед на печата

"Труд":

БСП събира хиляди на шествие в София за 1 май

На 1 май БСП ще отбележи Международния ден на труда и работническата солидарност - "За справедливо заплащане на труда! За българско производство!". Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Хиляди социалисти от София и страната ще се съберат на площад "Народно събрание" в 10:30 часа и ще продължат с шествие до Борисовата градина, където ще бъде отбелязан празникът на левия печат.

ЕС. 

"Дума":

Деница Златева: Хората разбраха, че има българско председателство на ЕС

"Успяхме да създадем динамика на работата и публичност. Хората разбраха, че има европредседателство". Това заяви вицепремиерът, отговорен за подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС, Деница Златева в коментар за свършеното от екипа й по време на мандата на служебното правителство. Тя посочи, че е наваксана голяма част от закъснението в подготовката, което по някои мерки е било и 9 месеца. Сега, когато предавам поста, сме подготвили досиета на всички аспекти от подготовката на председателството, посочи Златева.

Тя обясни защо няма да остане на поста в правителството на ГЕРБ, каквато покана отправи Борисов. "Имах лично предложение от г-н Борисов, не по телефона, към мен специално. При решение на НС, че БСП няма да участва под никаква форма в правителство на ГЕРБ, смятам, че отказът ми е правилното решение", каза Златева. Тя увери, че ще помага на наследника си, ако това се иска.

МОН. 

"Сега":

Събориха сграда на МОН, за да разчистят терен на първа линия в Равда

Сграда, собственост на МОН, бе съборена, за да се разчисти апетитен имот на първа линия в Равда, предаде БГНЕС. Със заповед на кмета на Несебър Николай Димитров тази сутрин багери са нахлули в почивна база Равда - Стара Загора, която е собственост на "Ученически отдих и спорт" ЕАД. То е търговско дружество, а едноличен собственик на капитала му е държавата, представлявана от министъра на образованието. Както и към останалите имоти на дружеството на територията на с. Равда, община Несебър, към почивна база "Равда - Стара Загора" още от 2011 г. има претенции от реститути, които претендират за собственост върху части от терените, включени в базата. От 6 години почивната база фактически не работи заради множеството съдебни дела.

Данъци. 

"Сега":

Половината данъчни декларации са подадени по електронен път

Всяка втора данъчна декларация през тазгодишната кампания е подадена по електронен път, отчитат от Националната агенция за приходите (НАП). От там напомнят, че остава само един ден до крайния срок за деклариране на доходите на физическите лица за 2016 г. Тъй като тази година последният ден на април се падна почивен, последната възможна дата за подаване на документа без санкция е 2 май. Приходната агенция предупреждава, че за неподадена декларация или за невярна информация в нея са предвидени сериозни санкции.До 500 лева е глобата за неподадена изобщо декларация и до 1000 лева за допуснати грешки и попълнени неверни данни.

Близо 500 хиляди са физическите лица в България, които задължително трябва да декларират пред НАП трудовите си доходи.

Инцидент. 

"Сега":

Шофьор на турски тир за малко не прегази полицаи

Той опитал и да ги подкупи. В кабината имало чаша с алкохол и дори нарязана салатка

Шофьор на турски ТИР за малко не прегази пътни полицаи, които му махнали със стоп-палка, съобщава Би Ти Ви.

Инцидентът е станал около 18 ч. на пътя от Калотина към София. Полицаите видели, че тирът криволичи и успели да го спрат.

Турският шофьор опитал да ги подкупи с 20 евро. Направен е и опит за тест с дрегер, който обаче е неуспешен заради прекалено пияното състояние на турския гражданин.

Впечатление правело, че вътре в тира шофьорът дори си бил нарязал салата, а до нея имало и чаша с алкохол.

За щастие полицаите успели да го спрат навреме. Очаква се на място да пристигнат още служители на реда, които да разследват опита за подкуп.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини