Учениците от ПГСС показаха, че обичат литературата, руския език и физиката

Изображение 1 от 4

    По установена вече традиция в ПГСС „Васил Левски“ седмиците преди празника на училището - 6 май,  са предхождани от Дните на любимите предмети и любимата професия. Тази година се изявиха учениците, чиито любими предмети са литературата, руският език и физиката.

    Младите литератори, ученици на Жанета Стоянова, направиха мултимедийна разработка на изучавани от тях произведения – разказаха за авторите им, действащите лица и съдържанието. До българските класици – Вазов, Ботев и Алеко Константинов, беше нареден и Молиер.

    Съдържанието и качеството на презентациите беше оценявано от жури, което постави на първо място Ивалена Димитрова. Тя разказа за повестта „Чичовци“. След нея се наредиха Елица Атанасова, представила „Тартюф“ и Емилио Радев с разработката си за „Бай Ганьо“.

    Вторият ден беше за изява на клуб „Хочу знать“, създаден по проект „Твоят час“ и  ръководен от учителката по руски език Свитлана Найдева. Учениците бяха разделени на 3 екипи. Първият беше избрал за свое име „Заводила“ и  представи руски думи, които всеки трябва да знае.

    „Умницы“ запознаха аудиторията с руски думи, които не се нуждаят от превод в целия свят, защото всички знаят какво означават.  Рени Асенова, Росица Асенова и Георги Георгиев от IX б клас – или отбор „Почемучка“ дадоха 13 причини да обичаме Пушкин и заеха първото място в състезанието.

    В последния ден от седмицата физиците от 9 и 10 клас участваха в он лаийн викторина на тема „Космосът и ние“, в която победител стана Мария Ставрева.

    През следващата седмица учениците ще се представят в състезания по любими професии, като най-атрактивното се очаква да бъде състезанието по майсторско управление на автомобила.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини