Човешка небрежност подпали пет пожара през уикенда, вила и покъщнина изгоряха

На 02.04.2017 г., в 15:30 ч. е получен сигнал за пожар във вилна сграда и сухи треви в района на с. Река, местност „Равнищата“, община Смолян, частна собственост. Предполагаемата причина е небрежност при боравене с открит огън, съобщават днес от пресцентъра на ОДМВР-Смолян. При пожара е унищожена вилна сграда на три етажа, спомагателна постройка, покъщнина на едно домакинство; кошери без пчели в тях – 10 броя. Спасени са 30 дка иглолистна гора. Произшествието е посетено и ликвидирано от два екипа на РС ПБЗН – Смолян, както и 4-ма човека - собственици и близки.
Още четири пожара без преки материални загуби горяха през почивните дни в Смолянско. В събота в 14.20 ч. е получен сигнал за пожар в сухи треви в с. Левочево, общ. Смолян, частна собственост. Спасено и са 10 дка иглолистна гора. Произшествието е ликвидирано от екип на РС ПБЗН – Смолян.
Същият ден - 1 април, в 17.15 ч. е получен сигнал за пожар в сухи треви в гр. Доспат, ул. „Ал. Стамболийски“, общинска собственост. Предполагаемата причина е небрежност при боравене с открит огън. Спасени са четири сгради. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РС ПБЗН – Доспат.
В неделя в 13:00 ч. е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти в района на гр. Неделино, местност „Извора“. Спасени са 30 декара иглолистна гора. Произшествието е ликвидирано от екип на УПБЗН – Неделино.
На 2 април вечерта е получен сигнал за пожар в метален контейнер за смет в гр. Смолян, ул.“Хан Пресиян“. Предполагаемата причина е отново небрежност при боравене с открит огън. Спасени са намиращите се наблизо три леки автомобила. Произшествието е ликвидирано от екип на РС ПБЗН – Смолян.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини