Кандидатът за депутат от "БСП за България" Виолета Желева: Трябва стабилност за малкия бизнес у нас!

    Среща с представители на фирми от шивашкия бранш в Димитровград предприе кандидатът за депутат от коалиция "БСП за България" инж.Виолета Желева. Тя посети няколко преприятия и разговаря с работниците по теми, които ги вълнуват.

    "От една страна работодателите не работят в стабилна среда - няма визия какво ще се случва в бранша, има непрекъснати промени в законодателство и нормативни уредби, същото важи и за осигурителната тежест. От друга страна, заетите в бранша се вълнуват за заплащането си, а онези с голям трудов стаж - и от пенсионната реформа", сподели кандидатът за депутат.

    Според нея, налага се преизчисление на старите пенсии и нов начин на формиране на новите, тъй като шивачки с над 40 -годишен стаж вземат между 160 и 180 лв. Работата тук е тежка, а хората се пенсионират с почти минимално възнаграждение за своя труд в годините, коментира още Желева.

    Една от основните насоки в програмата на коалиция "БСП за България" е подкрепа на малкия и среден бизнес чрез фонд "Индустрия", посочи Виолета Желева. Припомни, че в него са заделени 500 млн.лв. за подкрепа на малки предприятия у нас.

    В програмата на "БСП за България" има залегнали средства и във фонд "Иновации", който е за млади предприемачи, стартиращи свои бизнес. Те могат да бъдат подкрепени финансово през първите две години от своята дейност, като няма да плащат "Данък печалба", подчерта Виолета Желева. Тя припомни, че експертната програма на "БСП за България" в бизнеса може да бъде подкрепена с №10 в бюлетината!

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET
    Последни новини