64-годишна испанка с отнето дете роди близнаци

64-годишна испанска роди близнаци в болницата в град Бургос в северозападната част на страната. Тя забременяла след ин витро процедура в САЩ, съобщи "Ел Мундо".

Майката е родила момче и момиче с цезарово сечение. Бебетата са с тегло 2200 грама и 2420 грама и са в добро състояние, съобщиха от болницата в Бургас.

От лечебното заведение отбелязват, че 64-годишната родилка е успяла да износи близнаците почти до термин, което е прецедент за бременна на тази възраст. 

Близнаците и майката ще останат в болницата за 4-5 дни, какъвто е нормалният престой след оперативно родоразрешение. 

64-годишната испанка, чието име не се съобщава, има още едно дете - 6-годишно момиченце, родено в същата болница и заченато също след ин витро. То обаче й е било отнето от съда през 2014 г., след като е установено, че детето е държано мръсно и в изолация, и често отсъствало от училище.

На 29 декември 2006 г. 67-годишната Мария Кармен Бусада стана най-възрастната майка в Испания, след като роди близнаци след ин витро процедура в САЩ. Година по-късно испанката призна, че е излъгала лекарите в Калифорния, че е на 55 години, което е пределната възраст за такава процедура. Три години след раждането на синовете си обаче Мария Бусада почина от рак.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини