13 °C

Неокастрени навреме дървета причиниха инцидент на "Яворов"

Изображение 1 от 3

  Общинари не реагираха навреме на сигнал от гражданин и това доведе до инцидент на улица „Пейо Яворов“. Отчупено дърво, скъсан кабел и изгоряла техника са резултатите от това, че клоните на дърветата не са окастрени.

  Още на 4 октомври 2016 година в общината надлежно е заведена молба да бъдат орязани клоните на дърветата по улица „Яворов“ от номер 1 до номер 20.

  На 11 октомври същата година подателят на молбата е уведомен, че е избрана комисия и тя е установила, че сигналът е основателен, затова дава съгласието си 5 дървета да бъдат окастрени.

  Дърветата са в добро фитосанитарно състояние, се казва в отговора. На видима възраст 30-40 години. Корените на дърветата са широко разперени, голяма част от връхните клоните са надвиснали над уличното платно затрудняват преминаването на камиони и създават предпоставки за ПТП.

  Междувременно влиза в сила новата организация на движение в центъра на града. Паркирането е разрешено само от северната страна на улицата, а движението става в южната – там, където са и разклонените дървета. Става ясно, че те са пречка за придвижването на по-високи превозни средства и дори на колата за извозване на сметта. Допълнителен проблем създават и увиснали кабели.

  Вчера сутринта оттам е преминала висока машина, тя е закачила клон, който е опънал и скъсал захранващ кабел, а по думите на живеещи на улицата от това е изгорял климатикът им. Самото дърво се е разцепило и заплашва да падне. В общината отново е подаден сигнал. Комисия е била на мястото на вчерашния инцидент, но до края на работния ден крайно наложителното окастряне на дърветата не беше направено.


   

  В Комисията по опазване на околна среда потвърдиха, че сигналът е достигнал до тях, но не могат да окастрят веднага дърветата, защото общинската вишка е в ремонт. Оттам обещаха още в началото на другата седмица да си свършат работата. В същото време се оказа, че уличното осветление не работи и това ще бъде първият отстранен проблем.

  На улицата, в близост до едно от дърветата има и дървен стълб на БТК, който заплашва всеки момент да падне.

  Опасенията на подателите на молбата са, че при следващ инцидент пострадал може да бъде и човек.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   12
   123
   12 -1
   10:26, 16 фев 2017
   хич не им дреме на общинарите. още една година тази прослувута комисия ще се чеше и ще размишлява около дървото, ха-ха-ха. като всичко в нашия град заспал вечен , непробуден сън.Начело с ангата, който за нищо не го е еня в тоя град. Е не баш за нищо де. има си едничка цел .
  • 2
   Ср
   срамота!
   13 0
   11:04, 16 фев 2017
   Ако тежката и мързелива общинска "машина" си беше свършила работата така както е констатирала през октомври миналата година-то сега нямаше да има този инцидент и нямаше да си чешим пак езиците! Срамота! Колко месеца са нужни да минат за да се окастри едно дърво? Или може би години? Или май не им пука на общинарите?! Обаче "цяла комисия" са сформирали умниците за да констатират и нищо да не предприемат след това - СМЕШНИЦИ!
  • 3
   As
   asd
   4 0
   11:05, 16 фев 2017
   "..., голяма част от връхните клоните са надвиснали ..."
  • 4
   12
   123
   6 -1
   21:42, 16 фев 2017
   Ма как бе хора, градът да е неоправен?Та вижте ги, пак са наредени по листите с мераци за народни избраници ,държава да командват и вас акъл да ви дават! Първомай кучета го яли- улиците в дупки,дърветата падат по главите ви,зиме в тъмниците и мъглите се лутате по пътищата защото от 20 години не са видели по средата бяла боя,всичко младо избяга щото няма работа, а тук се мотаят само едни пенсии и некой дето е закъснял с бягането навън!С една дума град със затихващи функции.Ама мераклии да ви управляват колкото щеш,даже с лопата да ги ринеш пък биват ли, не биват ли вие ще кажете на 26 март!
  • 5
   Ня
   Някой си
   6 0
   06:24, 17 фев 2017
   Комисията да си върне заплатите от октомври до днес

  Хороскоп за 23.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
  23 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  23 фев 2020
  Последни новини