9 °C

Неокастрени навреме дървета причиниха инцидент на "Яворов"

Изображение 1 от 3

  Общинари не реагираха навреме на сигнал от гражданин и това доведе до инцидент на улица „Пейо Яворов“. Отчупено дърво, скъсан кабел и изгоряла техника са резултатите от това, че клоните на дърветата не са окастрени.

  Още на 4 октомври 2016 година в общината надлежно е заведена молба да бъдат орязани клоните на дърветата по улица „Яворов“ от номер 1 до номер 20.

  На 11 октомври същата година подателят на молбата е уведомен, че е избрана комисия и тя е установила, че сигналът е основателен, затова дава съгласието си 5 дървета да бъдат окастрени.

  Дърветата са в добро фитосанитарно състояние, се казва в отговора. На видима възраст 30-40 години. Корените на дърветата са широко разперени, голяма част от връхните клоните са надвиснали над уличното платно затрудняват преминаването на камиони и създават предпоставки за ПТП.

  Междувременно влиза в сила новата организация на движение в центъра на града. Паркирането е разрешено само от северната страна на улицата, а движението става в южната – там, където са и разклонените дървета. Става ясно, че те са пречка за придвижването на по-високи превозни средства и дори на колата за извозване на сметта. Допълнителен проблем създават и увиснали кабели.

  Вчера сутринта оттам е преминала висока машина, тя е закачила клон, който е опънал и скъсал захранващ кабел, а по думите на живеещи на улицата от това е изгорял климатикът им. Самото дърво се е разцепило и заплашва да падне. В общината отново е подаден сигнал. Комисия е била на мястото на вчерашния инцидент, но до края на работния ден крайно наложителното окастряне на дърветата не беше направено.


   

  В Комисията по опазване на околна среда потвърдиха, че сигналът е достигнал до тях, но не могат да окастрят веднага дърветата, защото общинската вишка е в ремонт. Оттам обещаха още в началото на другата седмица да си свършат работата. В същото време се оказа, че уличното осветление не работи и това ще бъде първият отстранен проблем.

  На улицата, в близост до едно от дърветата има и дървен стълб на БТК, който заплашва всеки момент да падне.

  Опасенията на подателите на молбата са, че при следващ инцидент пострадал може да бъде и човек.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   12
   123
   12 -1
   10:26, 16 фев 2017
   хич не им дреме на общинарите. още една година тази прослувута комисия ще се чеше и ще размишлява около дървото, ха-ха-ха. като всичко в нашия град заспал вечен , непробуден сън.Начело с ангата, който за нищо не го е еня в тоя град. Е не баш за нищо де. има си едничка цел .
  • 2
   Ср
   срамота!
   13 0
   11:04, 16 фев 2017
   Ако тежката и мързелива общинска "машина" си беше свършила работата така както е констатирала през октомври миналата година-то сега нямаше да има този инцидент и нямаше да си чешим пак езиците! Срамота! Колко месеца са нужни да минат за да се окастри едно дърво? Или може би години? Или май не им пука на общинарите?! Обаче "цяла комисия" са сформирали умниците за да констатират и нищо да не предприемат след това - СМЕШНИЦИ!
  • 3
   As
   asd
   4 0
   11:05, 16 фев 2017
   "..., голяма част от връхните клоните са надвиснали ..."
  • 4
   12
   123
   6 -1
   21:42, 16 фев 2017
   Ма как бе хора, градът да е неоправен?Та вижте ги, пак са наредени по листите с мераци за народни избраници ,държава да командват и вас акъл да ви дават! Първомай кучета го яли- улиците в дупки,дърветата падат по главите ви,зиме в тъмниците и мъглите се лутате по пътищата защото от 20 години не са видели по средата бяла боя,всичко младо избяга щото няма работа, а тук се мотаят само едни пенсии и некой дето е закъснял с бягането навън!С една дума град със затихващи функции.Ама мераклии да ви управляват колкото щеш,даже с лопата да ги ринеш пък биват ли, не биват ли вие ще кажете на 26 март!
  • 5
   Ня
   Някой си
   6 0
   06:24, 17 фев 2017
   Комисията да си върне заплатите от октомври до днес

  Хороскоп за 15.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще отстоявате интересите си, без да се страхувате от това, какво мисли този или онзи за вас. Аргументите ви са основателни, но зачитайте достойнството на опонентите си. По този начин ще затвърдите мнението за себе си, като за праволинейни и коректни хора. Не пренебрегвайте почивката си.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Прекарайте този ден почивайки активно т.е. движете се, като по този начин изчиствате съзнанието си от мисли и тревоги. Движението ще се отрази благоприятно и на физическата ви форма, която напоследък е доста пренебрегвана от ваша страна.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не разгласявайте претенциите си към ваши длъжници или пък запазете в тайна начинанията, които възнамерявате да предприемете в близките дни. Има голяма вероятност някой от хората около вас макар и несъзнателно да ви попречи и доста да ви забави. Ще ви е трудно да се справите сами с голямото натоварване, което ви очаква днес, за това потърсете подкрепата на близките си.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Чуден ден за вас и семейството ви. Спокойствието у дома е ненакърнимо и дори саркастичните ви забележки не могат да го развалят. Приемете професионалните предизвикателства с високо вдигната глава и разбийте конкуренцията, вие сте по-добрите.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Умеете правилно и акуратно да координирате дейността на много хора. Но не изпадайте в крайности, защото всичко може да свърши зле. Някои от вас ще започнат интимна връзка, която може да прерасне в нещо по-сериозно. Вие ще прецените как да действате съобразно личните си усещания.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Много от вас вече обмислят коледната си ваканция. Добрите ви финансови резултати напоследък, ще ви позволят да правите плановете си по-свободно. Консултирайте се все пак с близките си и не ги поставяйте пред свършен факт.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Забавете темпото, похвално е, че имате желание за работа, но не прекалявайте. Прекалено много отговорности изтощават и без да се усетите, ще се почувствате отегчени от всичко. Работете за физическата си форма, тя ще допълни самочувствието ви. Познания, получени от интернет или други информационни източници ще ви подтикнат към нов бизнес.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще се нуждаете от услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Поправете отношението си и ще останете всички доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес сте настроени дружелюбно към всички, затова и денят ви ще мине приятно в разговори и ленива почивка. Отдавна имате нужда от разтоварване, така че се насладете напълно на свободния ден. Предотвратявайте всякакви конфликти. Не допускайте дреболии да развалят почивката ви. Посветете й се напълно.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ви очакват приятни емоции, тъй като сте заобиколени от хора, които обичате и се чувствате наистина добре. С каквото и да се заемете, вършите го докато не останете удовлетворени от резултата. Привлечени сте от личност, която също не е безразлична към вас. В най-скоро време ще ви се отдаде възможност да действате по-активно.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Непременно отделете време за отмора, защото денят е подходящ за вътрешен живот, пречистване и осмисляне. Заредете се с положителни емоции и сила за утре. Бъдете сами, но не самотни, и не изпадайте в меланхолия. Не бъдете раздразнителни и се въздържайте от критика към хората около вас. Ако се заемете с духовни практики, у вас може да се оформят оригинални идеи, които ще намерят място в ежедневието ви.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повечето от вас днес ще трябва да се заемат с домашните задължения. Честите ви отсъствия са натрупали куп неотложни задачи. Отделете време за лични занимания или спорт. Помогнете на близките си. Можете много да облекчите положение им. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви днес.
  15 дек 2019
  Последни новини