Борисов оглави листата в Пловдив, ген.Попов - в областта

Бившият премиер Бойко Борисов отново ще е водач на изборната листа на ГЕРБ в Пловдив. Водач на партията в Пловдив-област пък ще е ген. Константин Попов.

Бившият началник на отбраната е представител на гражданската квота и името му се спрягаше за челната позиция на листата на партията в града. Вчера вечерта той дори е бил представен на градската организация на ГЕРБ.

В последния момент обаче Борисов е решил все пак да оглави листата, а Попов да поеме тази в областта, съобщиха Дарик радио и "24 часа".

Главен опонент от БСП на лидера на ГЕРБ ще е социологът Иво Христов, който оглави партийната листа в Пловдив, а ген. Попов ще се изправи срещу социалиста Георги Търновалийски в областта.

"Познавам всяко кътче в региона, летял съм години наред над него, а близо 20 години от живота ми са преминали в авиобаза "Граф Игнатиево", каза днес ген. Попов.

На второ място в градската листа ще е бившият депутат и председател на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова. 

Трети е Вежди Рашидов, който заедно с бившия премиер за трети пореден път е в избирателната листа на партията в града. 

В листите влизат още бившият депутат Димитър Лазаров, футболният съдия Атанас Узунов, легендарният футболист Петър Зехтински и бившият кмет Спас Гърневски.

Втори в областната листа пък ще е бившият кмет на Асеновград д-р Христо Грудев, който беше народен представител в последния парламент. 

Трета е лидерът на ГЕРБ в Карлово Данка Люртова, която е зам.-кмет в общината, четвъртото място е за Младен Шишков от квотата на партията в Раковски, Евелина Русинова – председател на "ГЕРБ-Жени" в областта е пета, на шесто място е Катя Попова от Първомай. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини