Царска мрежа оплитала зони на властта

Царска мрежа оплита зони на властта, а позабравената клиентела от НДСВ се връща в управлението през задния вход, пише в днешния си брой "Труд".

Рожденият ден на Соломон Паси на 22 декември се оказа люлката на служебното правителство. За подобни решения на тази дата беше съобщавано и по-рано.

На 22 декември появата на Огнян Герджиков в компанията на новоизбрания президент Румен Радев се оказа достатъчно основание да се предположи, че бъдещето на служебния премиер е предрешено.

Месец по-късно стана ясно, че събирането на рождения ден на Соломон Паси не е било случайно. Освен Герджиков в служебния кабинет последваха назначения на зам.-министри, сред които също кадри на НДСВ.

Миналата седмица служебният премиер Огнян Герджиков уволни 14 областни управители и назначи нови на техните места. Трима от губернаторите се оказаха верни кадри на НДСВ – Петко Добрев на Силистра, Момчил Младенов на Враца и Начо Ковачев на Кърджали.

Най-специалната заявка на царските хора обаче е тази за еврокомисар. Първа в списъка е Гергана Паси, втора е Меглена Кунева.

В събота от ефира на Би Ти Ви премиерът Герджиков се обяви за възможно най-скорошно решение за българския еврокомисар:

“Смятам, че България трябва да излъчи еврокомисар в сравнително близко време, като той трябва да е изявена експертна личност, силно позната в Брюксел, без партийна обвързаност”.

“Труд” пише, че Герджиков още в първите дни на стъпването си на “Дондуков” 1 уверил Брюксел, че служебното правителство може да излъчи еврокомисар.

Президентът Румен Радев бил неприятно изненадан от това уверение по време на визитата си в Брюксел в края на януари. Оттам той заяви, че е по-добре редовно правителство да излъчи еврокомисаря на България.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пе
    ПЕЙЗАН
    0 0
    10:13, 14 фев 2017
    А Минко Ангелов да не е от луната!!! Нали им беше от хасковското котило
  • 2
    Ми
    Мина
    0 0
    11:32, 14 фев 2017
    Трябва да си много задръстен,за да избереш Герджиков за премиер,освен ако не ти е нужна кукла на конци.
Последни новини