Движенията, които правят жената добър танцьор, според науката (видео)

Науката си каза думата - вече са дефинирани най-привлекателните женски танцови движения.

Психолози във Великобритания записаха с моушън-кепчър танза на 39 студентки на песен на Роби Уилямс. След това записите били прехвърлени на дигитален аватар. Това гарантира, че хетеросексуалните мъже и жени, които оценивали всеки танцьор, ще дават мнение само за самите танцови движения, а не доколко харесват тялото или други качества на танцуващата.

Изследването е публикувано в четвъртък в Scientific Reports от група изследовател от Университета Нортъмбрия, който по-рано установи кои са най-сексапилните танцови стъпки при мъжете. Докато най-добрите мъжки танцови движения бяха с горната част на тялото, най-добрите женски танцови движения са с ханша, бедрата и ръцете.

Танцуването е нещо, което всички хора правят, но учените не са сигурни точно защо. Не е животоспасяващо, хората биха могли да употребят времето и силите си за осигурят следващото си хранене или да създадат потомство. В различните култури танците са ритуал за ухажване и може би са еволюирали като начин да се покажем качествата си на потенциален партньор. Във всеки случай учените се заели с характеристиките на добрия женски танц, за да разберат повече за неговата еволюционна функция.

Изследването установило, че съдиите дават по-високи оценки за танци, които включват по-големи колебания на бедрата, както и асиметрични движения с крака (двата крака се движат по различен начин). Те също дали предпочитание на средни нива на асиметрични движения с ръцете, което донякъде било изненада.

Тези движения, предполагат учените, дават обратна информация за здравето и женствеността на танцуващата. Поклащането на бедрата и ханша са "категорично женствена черта", която може да се използва като ориентир за плодовитост. В същото време, способността да движи ръцете си независимо една от друга, може да показва добра моторика, но само докато "независимостта на този крайник не граничи с неконтролирано патологично движение", отбелязва докладът.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини