Край на 43-тото НС: Депутатите си направиха снимка за спомен и си тръгнаха с въодушевление

Точно в 11 часа днес председателят на парламента Цецка Цачева удари последния звънец на 43-то Народно събрание.

Днес депутатите отидоха за последно на работа, приеха един закон - второ четене на Гражданско-процесуалния кодекс, след това изчетоха декларациите си, които миришеха на избори.

След тях Цачева попита има ли друг, който иска да прочете предизборна декларация, след като се увери, че няма - Удари звънеца. 

"Закривам последното заседание на 43-тото Народно събрание", лаконично каза тя, като добави, че все пак в последния ден на парламента е била отимист за повече съгласие между партиите. После Цецка Цачева каза: Ние си отиваме, но парламентаризмът остава. Историята ще дава от оценките си от утре", заяви Цачева.

Тя не пропусна да отбележи, че макар и с непълен мандат, парламентът не е работил зад заграждения и че са били най достъпната институция.

След това Цачева коментира и идващите избори: "Надявам се те да бъдат честни".

"За мен беше чест де бъда първа сред равни", беше последната казана дума от трибуната на 43-тото Народно събрание.

След тези думи заседателната зала остана празна, а депутатите си оправиха прическите и отидоха да се снимат за последна снимка за спомен пред централния вход на парламента.

В парламента днес нямаше меланхолия, нито тъга, напротив - почерпки, снимки, цветя, кафета. Всичко, което се правеше обаче, беше съпроводено с думата "за последно". "Да видим колегите за последно, да пием едно кафе за последно, да пушим по една цигара за последно", бяха основните фрази, които се чуваха в кулоарите. В последния час на 43-тото Народно събрание политиката отстъпи място на въодушевлението.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини