Манекенка показа мини лаптоп на Dell

Американската компания Dell ангажира манекенка за премиерата на своя мини лаптоп Adamo по време на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

Adamo е тънък, лек и черен. Но това не е нетбук, а представител на високия клас ултрамобилни компютри. Dell твърди, че е използвал най-качествените материали за направата му. Очаква се мини лаптопът да предложи и много висока производителност.
HP и японската Sony също обявиха подобни модели, които обаче се позиционират между нетбуците и тънките и леки ноутбуци в горния край на ценовата скала. Dell ще конкурира с Adamo шикозния модел на Apple - MacBook Air.
Компанията дори и не съобщи какъв процесор използва в новото си бижу, което се очаква на пазара в края на първото полугодие. Adamo има по-добри възможности, отколкото очаквате, заяви загадъчно вицепрезидентът Алекс Грузен, цитиран от CNET News.
Не случайно Dell избра манекенка за дебюта на Adamo. Името на все още забуления в тайни компютър всъщност трябва да се произнася като "A-dahm-o", или "влюбвам се", обясниха още от компанията.
Междувременно Dell обяви нов нетбук, модела Inspiron Mini 10. Това е компютър с 10-инчов екран, който се позиционира между моделите Mini 9 и Mini 12. Към триото от нетбуци Dell добавя и аксесоари за тях, като например USB цифров тунер за $50 и джобен принтер Wasabi.
Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини