Обирджията от Средец ще лежи 6,5 г, споразумя се с прокурора

Бургаският окръжен съд осъди на 6,5 години затвор 21-годишния Бойко Борецов, опитал да обере инкасов автомобил в Средец.

На 8 февруари 20-годишните братовчеди Христо и Бойко Борецови се опитаха да ограбят инкасо автомобил, пренасящ 144 000 лева за пенсии, пред пощенския клон в град Средец. Гардовете обаче оказаха съпротива и Христо Борецов бе прострелян. Младежът почина на място. Братовчед му бе задържан и му бяха повдигнати обвинения.

Днес Бойко Борецов пристигна в Съдебната палата в Бургас, криейки лицето си от журналистите, облечен в черно шушляково яке с качулка. В съдебната зала обвиняемият се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда, съобщиха "Флагман" и БТА.

То е в рамките на най-ниския предел, предвиден в закона, като наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Борецов ще трябва да плати и разноските по делото, които възлизат на малко над 5400 лв.

Окръжният прокурор Георги Чинев обясни, че размерът на наказанието е такъв, тъй като се вземат предвид чистото съдебно минало на живеещия в ж.к. "Меден рудник" бургазлия, както и младата му възраст - той посрещна 21-ия си рожден ден през юни в бургаския арест.

От наказанието ще бъдат приспаднати и 10-те месеца, които младежът прекара в следствения арест. 

В залата присъстваха и неговите родители Трифон и Дияна Борецови. Те обаче отказаха всякакъв коментар след приключването на заседанието.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини