В Алепо руските медсестри загинали 5 дни след идването си

Двете медсестри, убити вчера при нападение против руска военна болница в Алепо, са от град Биробиджан, в Еврейската автономна област в Русия, съобщи Интерфакс.

Те са работили във военната болница в града, добави агенцията.

И двете са били са на възраст около 40 години, и след двете са останали деца, е уточнил за Интерфакс Виталий Красовски, шеф на административния отдел в биробиджанската болница.

Той добави че медсестрите и още двма души са били пратени в Сирия на 30 ноември.

Същата група по-рано тази година е работила три месеца в Сирия и благополучно се е върнала.

Терористите обстрелваха разгърнатата в Алепо руска полева болница в понеделник. От пряко попадение на мина в приемното отделение загина една медсестра, а друга скоро след това почина от раните си.

В отделението са ранени местни жители дошли за преглед, както и още един руски военен медик.

За щастие в момента там не са били очакваните сирийски деца с майките им от освободените източни райони на Алепо. Автобусите, с които трябвало да дойдат, закъснели.

Кремъл: Светът реагира скромно

Кремъл съжалява, че световната общност реагира "повече от скромно" на обстрела на руската полева болница в сирийския град Алепо. Това заяви пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и БТА.

"Много съжаляваме, че световната общност, включително нашите партньори в Америка реагират повече от скромно на трагедията с обстрела срещу нашата болница в Сирия", каза Песков.

"След вчерашното престъпление нашите военни ще помогнат на сирийската армия да вземе допълнителни мерки за сигурност, за да не бъдат болниците уязвими за бандитите", увери руският представител.

Ултиматум на Лавров към бунтовниците

Бунтовниците, които откажат да напуснат Източно Алепо, ще бъдат ликвидирани, заяви днес външният министър на Русия Сергей Лавров.

За момента отказът им да напуснат източните квартали не означава нищо, тъй като "няма от какво да се отказват, защото няма оформена руско-американска договореност. При всяко положение, който откаже да излезе с добро, ще бъде ликвидиран. Тук няма друг изход", подчерта руският първи дипломат.

Лавров констатира, че опитите на Русия "да разговаря сериозно" с американците остават безуспешни.

В преговорите със САЩ Русия смята да повдигне въпроса, че екстремистите са подбуждани към престъпни действия в Алепо и цяла Сирия. Това заяви днес Лавров след среща с генералния секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд.

Въпроса за „подстрекаването“ на терористи остро постави вчера и говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ли
    лиско
    4 -1
    16:18, 6 дек 2016
    Западът ще загуби заради двойните си стандарти и за това, че винаги трябва да имаме враг! Видя се какво стана от износа на демокрация: Скоро в Европа няма да се живее спокойно! Започват убийства ,насилие, Париж е един фронтови град....
Последни новини