РЗИ Смолян отбелязва 1 декември с кампания под мотото"Ние сме "за" превенцията на ХИВ"

С инициативи към младите хора днес Регионална здравна инспекция-Смолян ще отбележи 1 декември,световния ден на борба със СПИН. Мотото на кампанията тази година е „Ние сме ЗА превенцията на ХИВ“. „Кампанията тази година ще бъде фокусирана върху превенцията на ХИВ, употребата, презервативи, лубриканти, превенция на предаването на ХИВ от майка на дете, изследване, антиретровирусно лечение”.  Обучение по темата и прожекция на филм са част от инициативите, подготвени са здравни материали, презервативи, картички и плакати.

По програмата за безплатно и анонимно изследване за бременни и СПИН до този момент са преминали 298 жени. Целогодишно в РЗИ-Смолян се извършват изследвания за Хепатит „В” и „С”, васерман и СПИН.

1-ви декември е началото на целогодишна кампания с акцент върху превенцията, образованието, информираността на хората относно ХИВ инфекцията, както и за съпричастност към засегнатите от болестта. 
Международният символ за борбата със СПИН/ХИВ е червената панделка- израз на солидарността към хората, живеещи с ХИВ и обединява усилията на хората в общата борба срещу болестта.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини