Двама златни математици класира училище „Кирил и Методий“ в есенния тур на „Математика без граници“

Изображение 1 от 4

    Два златни медала завоюваха ученици от ОУ“Св. СВ. Крил и Методий“ от Първомай на есенния кръг на състезанието „ Математика без граници“.

    След като през миналата учебна година отбор второкласници участва в международния кръг в Несебър, през тази учебна година училище „Кирил и Методий“ също дава заявка за присъствие на престижната надпревара. Повод за това е класирането от есенния кръг на състезанието, който се проведе в края на миналата седмица. Тази година с медали са освен учениците на Венче Колева, но и четвъртокласниците с класен ръководител Таня Ангелова. Медали извоюваха и възпитаници на математичката Гергана Аспарухова.

    Златните отличия от есенния кръг за училище „Кирил и Методий“ завоюваха Ангел Колев и Димитър Попов от ІІІа клас. Сребърен медал има съученичката им Неделина Димитрова. Със същото отличие са и Мирослав Христозов и Виктор Анталфи от ІV клас. Виктория Николаева от Vа клас също е със сребро. Валентина Ташева и Веселина Досева от ІІІа клас, са носители на бронз. За останалите 19 ученици, които стартираха в надпреварата по математика, наградата е сертификат за участие.

    parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ро
      Родител
      2 0
      14:43, 29 ное 2016
      Веселина Ташева всъщност е Валентина Ташева от ІІІа клас
    • 2
      Въ
      Възпитаник
      3 -1
      17:35, 29 ное 2016
      браво на децата! Така да продължават все!
    • 3
      Не
      не е така
      1 0
      17:27, 3 дек 2016
      Задачите в това състезание са изключително лесни и са от учебния материал. Който не е участвал, той не е спечелил. Раздават се много първи, много втори и много трети места. В по-големите училища има по 15 наградени ученика от всеки клас. Не че подценявам работата на децата и техните учители, но това състезание не е особен критерий за математически знания. Ако искате да се докажете, пробвайте се например на Московската олимпиада, която се провежда в хотел Марица, гр. Пловдив или друго международно състезание за третокласници.
    Последни новини