С кулинарна изложба отбелязаха Деня на християнското семейство във Виница

Изображение 1 от 4

    Деня на Християнското семейство отбелязаха във Виница с кулинарна изложба „вълшебства от брашно“.

    Идеята се родила спонтанно, а с реализацията ѝ се заела Елена Василева – библиотекар в местното читалище „Георги Раковски“. За дни тя успяла да увлече десетина жени и на масата с лакомства се появиха сладки баници, баклавички в шоколадови форми, няколко питки, локумки и други вкусотии.

    „Искахме не само да си организираме празник – сподели Ленчето – искахме към нас да се присъединят и жените от малцинствата, да се почувстват близки, да усетят необходимост да сме едно семейство.“

    И мисията беше изпълнена. Наред с признатите майсторки от селото, в надпреварата се включиха и няколко жени – ромки, между тях и най-младата участничка в изложбата - 24-годишната Гергана, която предложи локумки.

    Жури, оглавявано от съпругата на кмета Недялка Тодорова успя да определи победителя и подгласника му, но се затрудни останалите и раздаде 5 трети места.

    Два вида мъфини – с крем и с банани класираха на първо място Албена Стайкова. Всички отличени получиха грамоти и символични парични награди, с които трудно биха покрили разходите си дори само за продуктите. Извън класирането, с баница по рецепта от Интернет, се включи и организаторът – Елена Василева.

    Днес темата беше брашното – сподели тя – а между Коледа и Нова година пак ще организираме изложба, но тя ще бъде посветена на свинското месо.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини