Сексуалната зависимост - враг на брака

Проблемът се изразява в прекалено голямо удоволствие и увлечения в порнографията, ексхибиционизъм, воайорство, склонност към рискови връзки.
Стресът, работата и финансовите проблеми традиционно се посочват от експертите като най-честите причини за проблемите в сексуалния живот на двойките, които водят много често и до разпад на браковете.

В последно време обаче се забелязва и друга тенденция - сексуалната зависимост на един от партньорите води до разпад на брака. На тази зависимост рядко се обръща сериозно внимание, но тя създава доста проблеми на хората, които страдат от нея.

Според психолозите това е ситуация, в която хората "не могат да контролират сексуалната си активност". Това са лица, които непрекъснато мислят за секс, независимо от последствията в емоционален и социален план.

Проблемът се изразява в прекалено голямо удоволствие и увлечения в порнографията, ексхибиционизъм, воайорство, склонност към рискови връзки и т.н.
Сексуалната зависимост много прилича на алкохолизма и наркоманията.

По време на секса организмът създава химически реакции, които водят до приятно усещане и отделни хора стават зависими от това състояние, смятат още сексолозите.
Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини