Симеоновградчанин стана световен вицешампион по самбо

    Състезателят по бойно самбо Валентин Бенишев стана вицешампион на Световното първенство, което се проведе в зала „Арена Армеец“ в София. За жалост той не успя да спечели световната титла, но успя да се пребори за второто място. Бенишев излезе на финала срещу представителя на Русия, като срещата продължи секунди, тъй като при една от атаките си Валентин получи контузия на ръката и се наложи да прекратят срещата поради лекарска забрана. Така той се окичи със сребърен медал в категория до 74 кг в групата на мъжете.

    Валентин Бенишев има родствени корени от Хасковско – неговите родители са от симеоновградските села Калугерово и Навъсен.

    Спортната кариера на Валентин започва с борба, състезава се и в ММА боеве, а сега е част от националния отбор по бойно самбо. В момента е студент в Национална спортна академия „Васил Левски“.

    С множеството отличия на нашите състезатели – 3 сребърни и 3 бронзови Българският национален отбор по бойно самбо завоюва втората позиция в отборното класиране. На крачка от световни титли, освен Валентин Бенишев, останаха Веселин Иванов и Никола Дипчиков.

    На първо място, по доста категоричен начин - с 9 титли в 9 състезателни категории - се нареди фаворитът Русия.

    Българските "лъвове" останаха зад планетарните номер едно и в трите стила, с 3 сребърни и 3 бронзови отличия.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини