Борисов подаде оставка. Преглед на печата

"24 часа"

Борисов подаде оставка

Премиерът Бойко Борисов внесе оставката на правителството в деловодството на парламента. Тя ще бъде гласувана от депутатите още в сряда, казаха пред "24 часа" от Народното събрание.

"Труд"

Десислава Генчева - Първата дама

Ама какъв президентски ноември ни се спретна, а!? И у нас, и при американците. "Как ще ги стигнем?" пееше покойният майстор Тодор Колев. "Стигнааме ги", отговори две десетилетия по-късно народът на България. Без много да му мисли. Че мислил го беше достатъчно. И след като избрахме президентите, време е да задъвчем първите дами. Така де - ние сме ли най-добрият износ на евтина американска идеология, или не!?

Но за да не се гледаме кръстосано, нека сме наясно от самото начало - не сравняваме по никакъв начин България със САЩ или г-жа Десислава Генчева с г-жа Мелания Тръмп. Като анемично ловджийско куче и авторът подобно на колегите от други медии се подведе по символиката.

"Стандарт"

САЩ и Русия: Успех, генерале

Великите сили пожелаха успех на новия български президент. Румен Радев бе приветстван от Вашингтон и Москва часове след изборната си победа. Руският президент Владимир Путин изрази в посланието си увереност, че със съвместни усилия ще може да се даде нов импулс на диалога и сътрудничеството "в интерес на братските народи на двете страни". На нас ни импонират някои от изявленията на Радев, добави говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В специално изявление американското посолство у нас заяви, че САЩ са готови да работят с новоизбрания български президент за общия ангажимент на двете страни към НАТО и солидарността в пакта.

Радев бе поздравен също от председателите на Европейската комисия и Европейския съвет Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск.

"Монитор"

Радан подгрява проекта на Прокопиев и Василев със сбирка в Боровец

Лидерът на ДСБ Радан Кънев ще подгрее старта на новия политически проект, зад който стоят олигархът Иво Прокопиев и проваленият банкер Цветан Василев, със сбирка в Боровец този четвъртък. Това съобщиха запознати с плановете на наследника на Иван Костов в ДСБ. Сбирката се организира в пълна конспиративност, като няма да се обявява публично. Притеснението на повечето участници в нея било, че щом се появят публично на такава среща, автоматично ще бъдат припознати и като бъдещи членове на новия проект. Много от тях обаче само искали да чуят какви са плановете и намеренията на марионетката на Костов и олигархичните му ментори. Сред тези колебаещи се бил и неуспешният кандидат-президент на РБ Трайчо Трайков.

"Капитал дейли"

Правителството няма да оттегля бюджет 2017

Правителството няма да оттегли проектобюджета за догодина. Това стана ясно от думите на финансовия министър Владислав Горанов. "Оставяме на народните представители да подходят отговорно към дебатите за приемането му и да вземат решение за неговото приемане", заяви той, цитиран от пресцентъра на финансовото министерство.

Изявлението му идва, след като стана ясно, че в ГЕРБ са обсъждали вариант при оставка на правителството, каквато беше депозирана вчера, бюджетът за 2017 г. да бъде изтеглен от парламента.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини