ЦЕРН и СУ "Златаров" обединяват усилия в памет на Спасимир Балев

Днес беше осъществена онлайн връзка с представители на ЦЕРН и СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Повод за необичайния разговор е заявеното намерение в училището да бъде изграден кабинет по физика в памет на д-р на ф.м.н. Спасимир Балев, който е работил като част от световния екип за опити с адронен колайдер. В Швейцария приемат с отговорност идеята за изграждането на паметния кабинет за техния колега и наш съгражданин.. С тяхна помощ се очаква да бъде изграден уникален за България кабинет по физика с високотехнологично оборудване, което според учените от ЦЕРН и педагозите би провокирало интересът на учениците към необятната Вселена и към науката за нейното изследване – физиката.

Целият колектив на училището и всички, които са познавали Спасимир Балев и са работили с него, са убедени, че това е най-добрият начин за запазване на паметта му.

Ръководството на СУ "Проф. д-р Асен Златаров" съобщава, че продължава дарителската кампания за реновиране, обзавеждане и оборудване на кабинета по физика в памет на д-р на ф.м.н. Спасимир Балев. До момента са събрани над 4000 лева от близки, приятели, колеги, фирми, граждани. 

Сметка на СУ :Проф.д-р Асен Златаров"

ЦКБ АД, клон Пловдив България, офис Първомай

BG48 CECB 9790 31B3 2311 00

BIC: CECBBGSF

За кабинета по физика

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гр
    Гражданина Х
    2 0
    18:15, 11 ное 2016
    След като се съобщава за дарителска кампания, може ли да се добави в статията и номерата на дарителските сметки
    • Пъ
      Първомай
      2 0
      21:21, 11 ное 2016
      Добавихме
Последни новини