Художници от "Клуб на радостта" са с награда, благодарение на ръководителката им Зорка Каразапрянова

    Професионализмът и дългогодишният опит на госпожа Зорка Каразапрянова като педагог и художник са качествата, които донесоха награда на Румяна Димова и Никола Николов от „ Клуб на радостта”.

    Поканата за участие в национален пленер „ Странджанска дъга – ЗУНКА” идва след получаването на специалната награда на вестник „ Стандарт” от национален конкурс „ Син съм на земя прекрасна” . Така обяснява госпожа Каразапрянова естествения ход на нещата, които трябва да се случват, за да се даде възможност на талантливи деца да се изявят в областта на изкуството.

    Участието на конкурси от национален мащаб предполага сериозна работа с децата, която да ги отведе в силно конкурентна среда наред с училищата по изкуства. Печеленето на награда в един такъв конкурс е признание за усилията и възможност на детето от малкия град да се развива в тази област. „Когато те забележат и си оставил добри впечатления пред жури и публика, идват и други покани”, казва ръководителката на дейността „ изобразително и приложно изкуство” към център за работа с деца и младежи „ Клуб на радостта”.

    Румяна Димова е на 13 години,  Никола Николов- на 11. Те бяха сред 15-те деца от 5 художествени школи от цялата страна, поканени да рисуват сред природата на непознатата за мнозина Странджа от 29.10 до 03.11. 2016 г. в град Царево. Там бяха възпитаниците и на асеновградските школи «Пъстроцвет» на Георги Коройчев и «Венче» на Диана Коройчева,  на СУ «Васил Левски» Малко Търново и СУ «Добри Чинтулов» Бургас.  В продължение на седмица младите творци рисуваха, апликираха и моделираха. Като източник на вдъхновение експерти на парковата дирекция им показаха интересни места от територията па Природен парк «Странджа» и неговата периферия. Всички творби на децата  остават във художествения фонд на ПП «Странджа» като се предвижда с тях да бъде подготвена пътуваща изложба.

    Децата получиха индивидуални признания и заедно с госпожа Каразапрянова донесоха Диплом за отлично представяне в национален пленер „ Странджанска дъга – ЗУНКА” на клуба.  

    parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини