20 °C

Художници от "Клуб на радостта" са с награда, благодарение на ръководителката им Зорка Каразапрянова

  Професионализмът и дългогодишният опит на госпожа Зорка Каразапрянова като педагог и художник са качествата, които донесоха награда на Румяна Димова и Никола Николов от „ Клуб на радостта”.

  Поканата за участие в национален пленер „ Странджанска дъга – ЗУНКА” идва след получаването на специалната награда на вестник „ Стандарт” от национален конкурс „ Син съм на земя прекрасна” . Така обяснява госпожа Каразапрянова естествения ход на нещата, които трябва да се случват, за да се даде възможност на талантливи деца да се изявят в областта на изкуството.

  Участието на конкурси от национален мащаб предполага сериозна работа с децата, която да ги отведе в силно конкурентна среда наред с училищата по изкуства. Печеленето на награда в един такъв конкурс е признание за усилията и възможност на детето от малкия град да се развива в тази област. „Когато те забележат и си оставил добри впечатления пред жури и публика, идват и други покани”, казва ръководителката на дейността „ изобразително и приложно изкуство” към център за работа с деца и младежи „ Клуб на радостта”.

  Румяна Димова е на 13 години,  Никола Николов- на 11. Те бяха сред 15-те деца от 5 художествени школи от цялата страна, поканени да рисуват сред природата на непознатата за мнозина Странджа от 29.10 до 03.11. 2016 г. в град Царево. Там бяха възпитаниците и на асеновградските школи «Пъстроцвет» на Георги Коройчев и «Венче» на Диана Коройчева,  на СУ «Васил Левски» Малко Търново и СУ «Добри Чинтулов» Бургас.  В продължение на седмица младите творци рисуваха, апликираха и моделираха. Като източник на вдъхновение експерти на парковата дирекция им показаха интересни места от територията па Природен парк «Странджа» и неговата периферия. Всички творби на децата  остават във художествения фонд на ПП «Странджа» като се предвижда с тях да бъде подготвена пътуваща изложба.

  Децата получиха индивидуални признания и заедно с госпожа Каразапрянова донесоха Диплом за отлично представяне в национален пленер „ Странджанска дъга – ЗУНКА” на клуба.  

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 29.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
  29 сеп 2020
  Последни новини