6 °C

Художници от "Клуб на радостта" са с награда, благодарение на ръководителката им Зорка Каразапрянова

  Професионализмът и дългогодишният опит на госпожа Зорка Каразапрянова като педагог и художник са качествата, които донесоха награда на Румяна Димова и Никола Николов от „ Клуб на радостта”.

  Поканата за участие в национален пленер „ Странджанска дъга – ЗУНКА” идва след получаването на специалната награда на вестник „ Стандарт” от национален конкурс „ Син съм на земя прекрасна” . Така обяснява госпожа Каразапрянова естествения ход на нещата, които трябва да се случват, за да се даде възможност на талантливи деца да се изявят в областта на изкуството.

  Участието на конкурси от национален мащаб предполага сериозна работа с децата, която да ги отведе в силно конкурентна среда наред с училищата по изкуства. Печеленето на награда в един такъв конкурс е признание за усилията и възможност на детето от малкия град да се развива в тази област. „Когато те забележат и си оставил добри впечатления пред жури и публика, идват и други покани”, казва ръководителката на дейността „ изобразително и приложно изкуство” към център за работа с деца и младежи „ Клуб на радостта”.

  Румяна Димова е на 13 години,  Никола Николов- на 11. Те бяха сред 15-те деца от 5 художествени школи от цялата страна, поканени да рисуват сред природата на непознатата за мнозина Странджа от 29.10 до 03.11. 2016 г. в град Царево. Там бяха възпитаниците и на асеновградските школи «Пъстроцвет» на Георги Коройчев и «Венче» на Диана Коройчева,  на СУ «Васил Левски» Малко Търново и СУ «Добри Чинтулов» Бургас.  В продължение на седмица младите творци рисуваха, апликираха и моделираха. Като източник на вдъхновение експерти на парковата дирекция им показаха интересни места от територията па Природен парк «Странджа» и неговата периферия. Всички творби на децата  остават във художествения фонд на ПП «Странджа» като се предвижда с тях да бъде подготвена пътуваща изложба.

  Децата получиха индивидуални признания и заедно с госпожа Каразапрянова донесоха Диплом за отлично представяне в национален пленер „ Странджанска дъга – ЗУНКА” на клуба.  

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 15.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
  15 яну 2021
  Последни новини