Митничарите искали от всеки почерпка "кафе или чорба". Преглед на печата

"Труд":

Митничарите искали от всеки почерпка "кафе или чорба"

"Дай почерпка - чорба или кафе." С тези международни думи си искали рушвети митничарите от граничния пункт Лесово. Това разказаха днес Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор и Детелина Йотова, зам.-ръководител на спецпрокуратурата.

31 митничари бяха задържани на 2 ноември при акция на ГДБОП и ДАНС, ръководена от спецпрокуратурата. Срещу 13 от тях са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и вземане на подкупи.

Преди вота. 

"Сега":

Плевнелиев: Нагледахме се на месии

Народният вот е най-мощното оръжие за задаване посоката на развитие на страната. Дойде редът на всички нас да покажем каква е държавата, в която искаме да живеем ние, децата и внуците ни. Това заявява държавният глава Росен Плевнелиев в традиционното си обръщение преди деня за размисъл на изборите за президент и вицепрезидент и национален референдум, които ще се произведат на 6 ноември.

Обръщението ще бъде излъчено по Българската национална телевизия и Българското национално радио от 20.00 ч. тази вечер, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Европа и светът преживяват един от най-тежките си периоди от седемдесет години насам. Нагледахме се на месии и популисти в нашата история. Те винаги идват в тежки времена, експлоатират страховете на хората и никога не са довели, който и да е проблем до трайно решение. Нека гласуваме разумно, да подкрепим устойчивите решения, да дадем път на ценностите и морала, на демокрацията, на мира и свободата", призовава президентът в обръщението си.

"Яневагейт".

"Монитор":

Адвокат Мондешки даде показания за "двете каки"

Показания за записите на разговори между "двете каки" - уволнената скандална съдийка Румяна Ченалова и ексшефката на СГС Владимира Янева даде третият човек, чийто глас се чува на тях - адвокат Момчил Мондешки.Той бе извикан на разпит в 12.30 часа в Столичната следствена служба, след като наблюдаващият прокурор по делото за записите се е самосезирал и е възобновил разследването по скандала, обяви говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова. Поводът за възобновяването на делото е интервюто от началото на седмицата на адвокат Мондешки пред в. "Труд", в което той разби на пух и прах измислиците на кръга "Капитал". В интервюто той посочи, че разговорите са направени с диктофон от самата Ченалова, както и че участниците в тях са знаели, че са записвани и са говорили пълни измислици. При поканаията си в следствието той е потвърдил пред разследващите думите си в интервюто.

Стрелба. 

"24 Часа":

Весо Дебелия е простреляният в Ботевград 

Тази нощ малко след 2 часа е направен опит за убийство на охранител на казино Fire, което се намира на булевард "Цар Освободител". Веселин, известен с прякора си Деблия си е тръгнал от работа и бил причакан зад блока, на пракинга, където държал колата си, пише botevgrad.com. В тялото му са изстреляни 5-6 куршума. Той е закаран в Окръжна болница в София, състоянието му е тежко. Пострадалият е около 40-годишен, семеен с три деца. В момента огледът на местопроизшествието продължава.

Инцидент.

"Дума":

100 ученици от бургаска гимназия се натровили в Пловдив

100 ученици от Английската гимназия в Бургас се натровили по време на екскурзия в Пловдив, съобщи "Флагман.бг". Децата яли съмнителни кюфтета в хотела, където са отседнали. Някои хапнали и в известна верига ресторанти. "От снощи се намираме в Пловдив - моето дете и детето на наши приятели сме откарали в болница и сме ги поставили на системи. Не знаем какво е състоянието на другите деца, но със сигурност е направен опит да не се разбере какво се е случвало с тях предната вечер", заяви майката на един от пострадалите ученици вчера.

Информацията бе потвърдена и от други родители. "Не може да се уточни дали причината за тежкото състояние на пострадалите е храната в хотела или от друг ресторант, тъй като някои от тях същата вечер са били и там", казват родителите. Те са възмутени от поведението на учителките, които вместо да потърсят лекарска помощ, раздали на учениците медикамента "Деган", от което състоянието на 20 деца се влошило още повече.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини