Изборните секции са с ново работно време

Две са нововъведенията за предстоящите избори – гласуването е задължително и вече ще се провежда между 7 и 20 часа,. Това стана ясно на проведеното рутинно обучение за членовете на секционните комисии.

Членовете на 17 Районна избирателна комисия Добромир Кузманов и Милена Калинова запознаха своите колеги от първомайска община с най-важното от предстоящите на 6 ноември избори за президент и вицепрезидент на България и Националния референдум.

Обучението имаше предимно практическа насоченост. Беше разяснена последователността от действия на секционните избирателни комисии преди, по време и след изборния ден.

Обучаващите отговориха на редица възникнали въпроси – кога е действителна една бюлетина за референдум, кой има право на придружител, как се взимат решения в секционните комисии.

Добромир Кузманов подчерта, че за всички избиратели е най-важно да знаят, че тази година изборът им има задължителен характер и за пръв път изборният ден ще започне в 7.00 сутринта, а не както е било до сега в 6 часа, и ще приключи в 20.00, ако пред вратата на избирателната комисия няма желаещи да упражнят правото си на глас.

Изборните материали ще пристигнат в общината утре и ще бъдат раздадени по секции на 5 ноември.

Право на глас имат около 22000 жители на Първомайска община. Сигнали за нередности и проблеми ще могат да бъдат подавани на телефоните на Районната избирателна комисия. За удобство -всяка СИК ще разполага с тях.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    2 -1
    21:39, 2 ное 2016
    Задължително, незадължително все ми е тая -аз няма да гласувам!
Последни новини